De ce să alegi un city break la Veneția în 2017

Podul Rialto din Venetia trebuie vazut intr-un city break la Venetia

Fie că îți dorești o plimbare liniștită cu gondola pe-nserat, fie că vrei să inspiri un aer al trecutului care încă persistă prin arhitectura străzilor și clădirilor, Veneția este orașul care îți va oferi o experiență unică. Declarat patrimoniu al umanității de către UNESCO în anul 1987, acest oraș se remarcă atât prin istoria bogată, esteticitatea și îmbinarea stilurilor arhitecturale, cât și prin faptul că, în fiecare an, orașul se scufundă cu câțiva centimetri.

În pofida acestui lucru, Veneția este unul dintre principalele orașe vizitate în fiecare an de numeroși turiști (iată aici bilete de avion spre Veneția), atrași atât de unicitatea sa, cât și de istoria care se simte pe fiecare străduță și prin fiecare clădire.

6 cartiere venețiene – fiecare cu farmecul său

Din punct de vedere geografic, orașul este format din șase cartiere, numite și „sestieri”. Dorsoduro sau „coama dură” se regăsește în partea sudică a orașului și reprezintă o zonă mai stabilă cu zone mai înalte de pământ. Acest cartier se remarcă și prin aerul romantic și liniștea zonei, dar și prin faptul că este un loc potrivit pentru promenadă. Printre obiectivele turistice care merită vizitate se numără Galeriile Accademia, palatul Palazzo Dario, muzeul Ca’Foscari, dar și biserici precum Bierica Santa Maria della Salute, San Trovaso sau Biserica Santa Maria dei Carmini.

Piața San Marco este cel de-al doilea cartier important al Veneției și reprezintă unul dintre principalele atracții turistice alese de cei dornici de a simți din plin farmecul orașului. Acest cartier se remarcă prin obiective turistice precum Palatul Dogonilor, Basilica San Marco și Biblioteca Marciană. Pe lângă acestea, turiștii pot avea ocazia de a admira Veneția de la înălțime în Clopotnița San Marco sau pot admira priveliștea încântătoare a lagunei de pe Puntea Suspinelor.

Piata San Marco Venetia - de vazut intr-un city break
Piata San Marco Venetia – de vazut intr-un city break

Castello reprezintă cel mai mare cartier al orașului, dar și cea mai veche zonă locuită a Veneției. Acest sestier se remarcă prin Grădinile Publice sau Giardini Pubblici, unde are loc Bienala de Artă Venețiană. Cele mai importante biserici din acestă zonă pe care merită să le vizitezi sunt Biserica San Zaccaria, Basilica San Pietro di Castello și Biserica Santi Giovanni e Paolo; iar pentru iubitorii de artă și istorie, Museo Storico Navale, Museo Dipinti Sacri Bizantini și Museo Diocesano di Arte Sacra reprezintă principalele muzee obligatoriu de vizitat.

La polul opus se află cartierul San Polo, cel mai mic și cel mai vechi dintre sestierele Veneției. Acest cartier este renumit pentru priveliștea minunată pe care o oferă turiștilor de pe Podul Rialto, dar și pentru bisericile și palatele care îi conferă grandoare, fiind totodată o  inepuizabilă sursă de istorie și artă. Dintre biserici se remarcă Chiesa di San Polo, San Giacomo di Rialto sau Chiesa di San Rocco, iar printre palatele importante ale acestui cartier se numără Palazzo Centani, Palazzo Badoer și Palazzo Querini Dubois.

În sestierul Santa Croce vei găsi Palatul Fondaco dei Turchi

Cel de-al cincilea cartier al Veneției este reprezentat de sestierul Santa Croce, care se remarcă prin obiective turistice precum palatul Fondaco dei Turchi și bisericile San Stae, San Simeon Piccolo sau San Simeon Grande.

Cannaregio este principalul district care ar trebui vizitat dacă îți dorești să admiri un trecut care persistă și în prezent, căci acest sestier este renumit pentru străduțele care încă păstrează imaginea unei Veneții vechi de sute de ani. Pe lângă partea istorică a cartierului, poți vizita și bisericile Santa Maria di Nazareth, San Geremia sau Madonna dell’Orto.   

Biserica Madonna dell’Orto Venetia de vazut intr-un city break la Venetia
Biserica Madonna dell’Orto

Veneția – un oraș al podurilor

În ceea ce privește Veneția, cuvintele pot descrie locuri, însă nu și trăiri, căci pentru a simți într-adevăr farmecul acestui oraș și pentru a avea parte de o experiență de neuitat, este necesar să vizitezi acest oraș al podurilor. Abundența istoriei ce rezidă în arhitectura clădirilor, a palatelor și a muzeelor, dar și impozanța numeroaselor biserici transformă Veneția într-o adevărată capodoperă plină de culoare și mister care merită să fie descoperită puțin câte puțin de fiecare turist.     

Cere acum o ofertă pentru city break la Veneția oferit de Paravion, scriind un e-mail către: claudia.birceanu@paravion.ro

Articol redactat de Maria Burulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *