Petrece vacanța de vară în Parga și descoperă influențele venețiene

Vacanta vara Parga Grecia 2017

Castelul Venețian din Parga, cocoțat deasupra unui golf de nisip, îți oferă o vedere spectaculoasă asupra stațiunii, prin care se deosebește de celelalte plaje nordice din Grecia. Aromele de citrice emanate, uleiurile de măsline si briza mării conturează o atmosferă de basm. Zgomotul scuterelor ce mișună pe străduțele întortocheate, înguste și vechi transformă orașul în unul prietenos, plin de turiști. Te tentează deja gândul la o vacanță de vară în Parga?


Acest fost oraș venețian (da – până în 1797, orașul a fost sub conducerea venețiană, devenind un important și prosper centru comercial) este bogat în numeroase plaje, situri istorice și din el se pot face excursii în insulele Ionice. 
După ce soarele apune, Parga prinde viață și te invită să descoperi o mulțime de taverne la malul mării și baruri excelente.  

Cetățile din Parga 


Castelul Venețian: Datează din secoul XIV și separă centrul orașului Parga de plaja Valtos. Din castel au rămas în mare parte ruinele, de aceea trebuie să fii atent la treptele abrupte și la cărările înguste pe care vei merge când îl veti vizita, în vacanța ta de vară la Parga.

Poți ajunge la castel pe jos, pornind de pe faleză și urcând cam 15 minute scările. Intrarea este gratuită.   

Vedere din Castelul Venetian in vacanta vara la Parga
Vedere din Castelul Venetian in vacanta vara la Parga

Castelul Ali Pasha: După ce vei ajunge în Parga, fă repede rost de o hartă a regiunii. Castelul este situat pe un deal, în zona de Vest. Pentru a ajunge acolo, vei lua un tractoraș din centrul stațiunii. (8 euro/persoană).  Cetatea este un loc perfect și pentru a te bucura de o priveliște minunată în vacanță. De pe dealul cetății poți vedea celelalte sătuce din jurul Pargăi, precum și insula Corfu, dacă ziua este senină.  

Castelul Ali Pasha in vacanta vara Parga 2017
Castelul Ali Pasha din Parga


Din cetate, poți porni pe jos spre Parga prin livezile de măslini, bineînteles, dacă ai harta la tine. Plimbarea este lungă, de câțiva kilometri de mers pe jos, iar harta te va ajuta să găsești drumul înapoi.  În drumul tău, te poți opri și la muzeul folcloric și la cascada Anthousa. 

Cercetează aici ofertele pentru vacanțe de vară în Parga cu transport individual – prețuri cu discount! 

Dacă ți-ai dori un pachet de vacanță în Parga cu bilete de avion charter incluse – click aici!


Articol redactat de Adriana Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *