Top 5 destinații de vacanță recomandate pentru fanii sporturilor

Isle of Man – Motociclism International Isle of Man TT (Tourist Trophy) Race

Fanii sporturilor nu trebuie să se rezume la urmărirea evenimentului sportiv preferat dintr-un fotoliu în fața televizorului. De la muzee interactive la adrenalină și viteză prin satuce tradiționale britanice, orice entuziast va găsi în topul de mai jos destinații de senzație pentru a fi mai aproape de pasiunea sa în vacanță.

Londra Turneul de Tenis de la Wimbledon - de văzut în vacanță pentru pasionații sportului tenis
Pentru pasionații sportului tenis recomandăm o vacanță la Londra în timpul Turneului de Tenis de la Wimbledon

Wimbledon, Marea Britanie – Turneul de Mare Șlem

Wimbledon este un district în sud-vestul Londrei ce găzduiește în fiecare an celebrul turneu de tenis. Este cel mai vechi și prestigios dintre cele 4 turnee de Mare Șlem, primul turneu având loc în 1877. A fost unul pentru amatori care a avut numai meciuri de simplu masculine, primul campion fiind Spencer Gore care l-a bătut în finală pe William Marshall, scor 6-1, 6-2, 6-4.

În prezent, turneul de la Wimbledon se desfășoară pe parcursul a două săptămâni, în luna iulie. Meciurile se dispută pe două arene principale, Terenul Central, cu o capacitate de 15.000 de locuri și Terenul Numarul 1, cu o capacitate de 11.000 locuri.

Pasionații de tenis au la dispoziție un muzeu și pot efectua un tur complet al complexului, incluzând Terenul Central, Centrul Media, studioul BBC și vestiarele jucătorilor.

În acest an, calificările încep pe 26 iunie și se termină pe 29 iunie. Primul meci din turneu este pe 3 iulie, iar finala este programată pentru 16 iulie. Recomandăm procurarea biletelor de avion spre Londra și efectuarea rezervării de hotel din timp datorită numarului ridicat de turisti prezenți la eveniment.

Queensland, Australia – Scufundări la Marea Barieră de Corali
Queensland, Australia – destinația de vacanță ideală pentru pasionații de scufundări – punct de interes: Marea Barieră de Corali

Queensland, Australia – Scufundări la Marea Barieră de Corali

Daca ești pasionat de sporturile nautice nu putem decât să îți recomandăm o vizită la Marea Bariera de Corali, cel mai mare recif de corali din lume, aflat în Marea Coralilor, pe coasta Queensland-ului din nord-estul Australiei.

Marea Bariera de Corali cuprinde 3.000 de recifuri și peste 300 de insule și reprezintă un paradis pentru iubitorii scufundărilor datorită faunei și florei acvatice. Peste 15.000 de specii de pești sunt prezente aici, 1.500 din ele fiind specifice acestei zone.

Un alt atu este climatul plăcut pe tot parcursul anului, acest lucru facând din Marea Bariera de Corali o destinație turistică populară, cu peste doua milioane de vizitatori în fiecare an.

Pentru vacanța ta dedicată sporturilor nautice, ține cont că aeroportul cel mai accesibil este Cairns iar bilete de avion trebuie achiziționate cu două – trei luni înainte de călătorie dacă vrei să prinzi prețuri bune.

Camp Nou Barcelona -  cel mai modern muzeu interactiv al fotbalului din lume de vazut intr o vacanta pentru iubitorii de fotbal
Camp Nou Barcelona – Cel mai modern muzeu interactiv al fotbalului din lume

Barcelona, Spania – Vizită la Camp Nou într-o vacanță pentru pasionații de fotbal

Despre Barcelona poți să vorbești oricum și mai ales oricât. Chiar dacă ai mai trecut și prin alte orașe frumoase ale Europei, nicăieri nu vei găsi un asemenea amalgam de epoci, oameni, culturi și limbaje.

Pentru orice pasionat de fotbal, o vizită în Barcelona include obligatoriu o oprire pe “Camp Nou”, stadionul ce găzduiește echipa de fotbal FC Barcelona.

Camp Nou este catalogat pe merit ca fiind un stadion de 5 stele și înglobează cel mai modern muzeu interactiv al fotbalului din lume, o ilustrare impresionantă a istoriei sale centenare.

Aici puteti admira momentele de răscruce din existenţa clubului FC Barcelona, portretele marilor fotbalişti ce au jucat sub dungile roşii-albastre, trofeele clubului precum și obiectele cu o valoare inestimabilă pentru adevărații pasionați, de la prima fotografie oficială până la ultima gheată de aur cupă a campionilor europeni. Turul include evident și vizitarea stadionului cu vestiarele, tunelul jucătorilor, banca de rezerve și suprafața de joc.

Îți sugerăm să îți rezervi din timp biletele de avion pe ruta București – Barcelona pentru a prinde cele mai mici prețuri.

Isle of Man – Motociclism International Isle of Man TT (Tourist Trophy) Race
Isle of Man găzduiește în fiecare an marea cursă de Motociclism International Isle of Man TT (Tourist Trophy) Race

Isle of Man – Motociclism International Isle of Man TT (Tourist Trophy) Race.

Micuța insulă din Marea Irlandei (între Irlanda și Marea Britanie) ocupă doar 572 km² și găzduiește permanent circa 80.000 de suflete. Are o istorie ce se întinde pe sute de ani în urmă,  fiind vizitată pe rând de celți, vikingi sau chiar misionari creștini.

O dată pe an, de obicei în ultima săptămână din mai și prima săptămână din iunie, adrenalina, viteza și senzațiile tari pun stăpânire pe micuța insulă. Atunci are loc International Isle of Man TT (Tourist Trophy) Race. Circa 80.000 de iubitori ai sportului pe două roți iau cu asalt insula pentru a asista la cea mai periculoasă cursă de motociclete din lume.

Circuitul stradal are 61 km, peste 200 de viraje, iar altitudinea variază de la câțiva metri peste nivelul mării până la aproape 400. Este ceva unic să vezi piloți ce trec pe lângă tine cu peste 330 km/h pe micuțele străzi ale insulei.

Anul acesta competiția începe pe 27 mai și se termină pe 9 iunie. Biletele de avion de care ai nevoie sunt pe ruta București – Isle of Man.

Minneapolis  SUA - destinația perfectă pentru pasionații de fotbal american – Super Bowl 2018
Minneapolis SUA – destinația perfectă pentru pasionații de fotbal american – Super Bowl 2018

Minneapolis, SUA – Super Bowl 2018

În general, europenii nu sunt foarte familiarizați cu evenimentele sportive din Statele Unite ale Americii. Însă am putea petrece ceva mai mult timp să înțelegem pasiunile prietenilor de peste Ocean, mai ales că nebunia ce cuprinde America în preajma Super Bowl-ului ajunge cu ușurință și la noi.

Super Bowl-ul, în fotbalul american profesionist, este meciul pentru campionat a National Football League (NFL) și este urmărit la TV de peste 100 milioane de telespectatori. Meciul, împreună cu festivitățile alcătuiesc duminica Super Bowl (Super Bowl Sunday), perioadă considerată de cei mai mulți americani drept o sărbătoare națională. Pe parcursul celor câteva zile ale evenimentului americanii cheltuiesc circa 15 miliarde de dolari pe bere, aripioare picante, nachos, mai multă bere și pizza.

În 2018, super-evenimentul are loc pe 4 februarie în Minneapolis, statul Minnesota și se preconizează că va atrage circa 1 milion de turiști în orașul american.

Și tu te poți număra printre ei, procurându-ți din timp biletele de avion spre Minneapolis.

Articol redactat de Adrian Vasile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *