4 idei de activități pentru o vacanță în Maroc

In vacanta ta in Marrakesh, Maroc poti face cumparaturi in Medina, piata centrala a orasului

De la dunele de nisip din Sahara și până la crestele Munților Atlas, Maroc este țara cu o diversitate amețitoare, mixuri de condimente aromate și peisaje de vis, iar dacă alegi să petreci o vacanță în Maroc, vei fi fermecat de meleagurile marocane.

 1. Pentru o vacanță în Maroc cât mai autentică, după ce ți-ai luat biletele de avion spre Marrakesh, poți alege să te cazezi în tradiționalele riaduri – case transformate în hoteluri, care înfățișează adevărate capodopere arhitecturale, cu pereți acoperiți cu gresie colorată și cu câte o curte interioară presărată cu flori sau portocali, în centrul căreia se află o fântână. Majoritatea riadurilor se găsesc în Fes și Marrakesh, principalele orașe de vizitat dacă alegi să faci un circuit turistic în Maroc.

 2. Poți profita din plin de timpul petrecut în vacanță alegând să urmezi un curs de gătit alături de localnici. Majoritatea riadurilor din Marrakesh, Fes și Essaouira organizează astfel de cursuri în care vei avea ocazia de a descoperi bucătăria marocană, de a cumpăra produse locale proaspete din piață și de a găti un tajine tradițional.

 3. Când îți planifici vacanța în Maroc, poți rezerva câteva zile pentru a vizita Chefchaouen. Situat în inima Munților Rif, orașul oferă priveliști uluitoare și prețuri destul de accesibile. Străzile din zona veche a orașului (medina) sunt pictate cu un albastru strălucitor, iar în capătul fiecărei străzi pietruite se zăresc siluetele maiestuoase ale munților. Este locul potrivit pentru plimbări și pentru a sorbi un ceai de mentă. 
  Arhitectura traditionala in Chefchaouen, de vazut intr-o vacanta in Maroc, Africa
  Arhitectura traditionala in Chefchaouen, de vazut intr-o vacanta in Maroc
 4. Pe lângă obiectivele turistice, Maroc oferă alternative și pentru iubitorii de sporturi. Poți alege să te aventurezi pe un traseu de trekking în Munții Atlas sau să explorezi deșertul Sahara într-un safari 4×4 sau călare pe cămilă. Cel mai fascinant peisaj saharian se află în Merzouga, în sudul orașului Erfoud, unde poți petrece câteva nopți într-un cort de beduini.
  Intr-o vacanta in Maroc, poti sa explorezi desertul Sahara intr-un safari 4x4 sau calare pe camila
  Intr-o vacanta in Maroc, poti sa explorezi desertul Sahara intr-un safari 4×4 sau calare pe camila

Articol redactat de Maria Burulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *