Vacanță de vară în Kos – insula plajelor nesfârșite. Ce alegi: plajă cu apus sau cu răsărit de soare?

vacanta vara insula kos

Vacanțele de vară în insulele grecești sunt printre preferatele românilor când vine vorba despre concediul din sezonul cald. Anual, peste un milion de turiști din toată lumea merg aici la plajă. Insula Kos se află în topul rezervărilor de vacanțe early booking făcute de români și în 2017, datorită prețurilor avantajoase și peisajelor pline de farmec, încărcate de istorie. Dacă în acest an alegi o vacanță de vară în Insula Kos, fiind deja familiarizat cu mai cunoscutele Lefkada, Skiathos sau Rhodos, iată în continuare câteva puncte de interes care te vor ajuta să-ți pui la cale concediul.

Vacanta vara Insula greceasca Kos cu plaje nesfarsite
În orice parte a insulei te-ai afla, poți ajunge pe o plajă în doar câteva minute

Când mergi în vacanță pe Insula Kos?

Află că începând cu luna iunie și până târziu în august, turiștii iau cu asalt insula, având în vedere că se pot bucura de temperaturi medii ce ajung până la 30 ⁰C în timpul zilei și 20 ⁰C în timpul nopții. Poți călători însă spre Kos și mai devreme, începând cu aprilie, și chiar și în octombrie, când, deși se instalează sezonul ploios, clima mediteraneeană încă oferă vreme însorită.

Istorie, obiective și atracții turistice în Kos

Potrivit mitologiei grecești, Kos a fost insula Zeului Vindecării, Asclepius. De altfel, pe această insulă s-a născut Hippocrate, cel mai vestit medic al Geciei antice și părintele medicinei. Ulterior, insula Kos a fost colonie a Imperiului roman, sub ocupația Turciei, apoi a Italiei, Germaniei și Angliei, devenind o insulă a Greciei abia din 1948. Cu o asemenea istorie în urmă, vei găsi pe insulă o sumedenie de obiective turistice și situri arheologice care datează din primele secole î.Hr: copacul lui Hippocrate, Castelul cavalerilor, străzile din Phyli sau Asklepion, școala de medicină întemeiată de Hippocrate.

Pe insula Kos, viața sănătoasă e la ea acasă – Activități

Și pentru că tot este Kos insula vindecării și a părintelui medicinei, e un loc benefic atât pentru sănătatea spirituală, cât și pentru cea fizică. De exemplu, ar fi ideal ca măcar în vacanța de vară să vă deplasați fără mașini sau autobuze, așa încât să vă bucurați de aerul curat, de soare și de priveliștile încântătoare. În Kos pot fi închiriate biciclete cu câțiva euro pe oră și puteți face împreună cu familia și prietenii câteva plimbări în natură memorabile. La 30 de minute de Kos, e pădurea de pini, Plaka, unde veți vedea broaște țestoase și păuni plimbându-se în voie. Alte activități de încercat ar fi hikingul, sporturile nautice, ore de călărie în scop terapeutic pentru copii, dar și mai relaxantele ședințe în centre spa.

Kos – întreaga insulă este o plajă nesfârșită

Kos e insula cu cei mai mulți kilometri de drumuri de coastă și plaje din Mediterană, poate mai mulți kilometri decât ai tuturor celorlalte insule din zonă la un loc.

Plajele de pe insula Kos – ce alegi, cu apus sau cu răsărit de soare?

Vacanta vara Insula Kos - plaje cu apus de soare si plaje cu rasarit de soare
Pe Insula Kos poti vedea apusuri de soare, dar si rasarituri la fel de frumoase, fiind plaje atat pe zona de vest, cat si pe cea de est

Plajele sunt înguste sau late, cu nisip grunjos sau fin, cu pietricele mici sau mai mari, aglomerate sau pustii, amenajate modern sau liniștite și izolate, cu ape verzi, turcoaz sau de un albastru intens, furioase sau liniștite, cu apus de soare sau cu răsărit de soare. În orice parte a insulei te-ai afla, poți ajunge pe o plajă în doar câteva minute.

Pentru întrebări sau cereri de ofertă, scrie-ne un e-mail la notificari@paravion.ro

Articol redactat de Arabela Boboc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *