Vacanța de vară în Creta. Ce alegi: Chania sau Heraklion?

Vacanta vara in Creta 2017

Dacă vrei să pleci în vacanță în Creta în această vară și nu te-ai hotărât încă ce să alegi între Chania și Heraklion, citește repede acest articol : )

Deși ambele orașe se află pe insula Creta, fiecare oraș este diferit și frumos în felul său. Cu o istorie ușor diferită, fiecare loc a devenit unic, deosebit și interesant de vizitat. Heraklion, capitala insulei a fost locuită odată de venețieni, pe când istoria Chaniei a fost influențată atât de venețieni, cât și de turci.

Dacă ești interesat de istoria Minoanului, de distracție pe plajă și de o bucătărie mai tradițională, alege o vacanță de vară în Heraklion, va fi locul tău preferat. Orașul este plin de muzee, fântâni și de situri arheologice. Dacă preferi o destinație cu mai multe influențe internaționale cât și religioase, atunci mai potrivită pentru tine ar fi o vacanță în Chania.

Alege o vacanță de vară în Chania Creta
Alege o vacanță de vară în Chania dacă ești interesat de situri arhelologice 

Heraklion nu oferă doar istorie și plajă, ci și o gamă de activități pentru turiști. Vizitați zona Amoudara  pentru cafenelele de pe plajă, vederile spre apus, relaxare, înot, zile romantice pe plajă, călărie pe țărm, rock-climbing, navigat sau parcuri acvatice.

Vacanța de vară în Heraklion Creta
În Heraklion – te bucuri de istorie, plajă, dar și de multe activități interesante

Chania oferă, de asemenea, o varietate de activități pentru turiștii care doresc să ia o pauză de la plajă. Te poți plimba prin Portul Venețian, pe străduțele înguste tradiționale și poți savura o băutură la cafenelele din oraș. Poți face cumpărături la buticurile din oraș și vei vedea cel mai vechi far.

Indiferent de alegere, ambele orașe istorice din Creta au tot ce ai nevoie pentru o vacanță perfectă.

Pentru bilete de avion charter 2017 spre Creta click aici.

Articol redactat de Adriana Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *