Apreciezi o cafea bună? Top 5 vacanțe pentru iubitorii de cafea

Savureaza o cafea buna la ea acasa alegand sa mergi in vacanta dupa topul vacantelor pentru iubitorii de cafea

Dacă iubești deopotrivă o ceașcă de cafea la primele ore ale dimineții, dar și să călătorești în jurul lumii, ce-ai spune să combini două pasiuni? Mai jos îți prezentăm o listă cu câteva dintre orașele unde îți poți planifica o vacanță dacă vrei să încerci diverse tipuri de cafea din jurul lumii.

Roma, Italia

Alege un city break în Roma și savurează tradiționalul espresso. Cultura cafelei este puternic înrădăcinată aici, iar italienii iau în serios acest obicei, acela de a bea nenumărate ceșcuțe cu cafea pe parcursul zilei. Rareori vei întâlni un localnic care să nu se relaxeze la o terasă cu un espresso. Dacă ajungi aici și vrei să guști cea mai bună cafea, îți recomandăm să vizitezi Antico Caffe Greco, o cafenea istorică situată pe Via dei Condotti deschisă în anul 1760 și cunoscută ca fiind cel mai vechi bar din Roma.

Istanbul, Turcia

Savureaza o cafea turceasca in city break Istanbul Turcia
Savureaza o cafea turceasca intr-un city break la Istanbul 

Nimic nu se compară cu cafeaua turcească! Fiind în același timp bogată, neagră și aromată, cafeaua turcească este unică datorită modalității de preparare – boabele de cafea sunt măcinate cât mai mărunt și apoi fierte într-un vas special, numit cezve. Rezultatul este o cafea puternică și aromată care cu siguranță te va energiza pentru întreaga zi. Planifică un city break în Istanbul și vizitează Galata Konak Cafe, o terasă situată la ultimul etaj al unei clădiri istorice care oferă o cafea de calitate și priveliști unice asupra Bosforului.

Viena, Austria

Viena își ia în serios bogata cultură a cafelei, motiv pentru care în anul 2011 UNESCO a clasificat cafenele vieneze drept “patrimoniu intangibil”. Și pe bună dreptate, cafenele din oraș sunt primitoare și cochete, potrivite pentru a vă bucura de o ceașcă de Melange, o cafea tradițională vieneză cu lapte. Cumpără bilete de avion spre Viena și vizitează o cafenea mai deosebită – Cafe Neko sau “cafeneaua pisicilor” a fost deschisă în anul 2012, iar aici te poți juca cu pisici în timp ce savurezi o ceașcă de cafea, o combinație purrfectă!

Intr-un city break la Viena poti savura cafeaua vieneza
Intr-un city break la Viena poti savura cafeaua vieneza

Seattle, Washington, SUA

Seattle este orașul unde s-a născut populara cafenea Starbucks, însă în acest oraș situat lângă mare poți găsi numeroase cafenele mai mici care oferă o mare varitate de cafele americane tari și aromate. Dacă plănuiești să achiziționezi bilete de avion către Seattle, nu trebuie să ratezi locația originală Starbucks, situată în Pike Place Market, Tully’s Coffee sau Seattle’s Best. Iar în cazul în care nu te-ai convins că Seattle este locul ideal pentru tine, află că oamenii locului consumă cea mai mare cantitate de cafea din Statele Unite.

Sao Paulo, Brazilia

Cafeaua este o parte importantă din identitatea națională a brazilienilor, iar oriunde te-ai afla, cu siguranță vei fi invitat să savurezi o ceașcă de cafea. Brazilia este unul dintre cei mai mari exportatori și fabricanți de cafea din lumea, iar numai în orașul Sao Paulo vei găsi peste 25.000 de cafenele. Cafeaua braziliană este puternică, fierbinte și dulce, fiind cunoscută sub numele de cafezhino. Cumpără bilete de avion spre San Paulo și savurează o cafea la Cafe Floresta sau Coffee Lab.

Articol redactat de Maria Burulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *