Petrece sărbătoarea de Rusalii în vacanță la Budapesta

Vacanta de Rusalii in Budapesta - Palatul Parlamentului

În mai puțin de 1 lună se apropie sărbătoarea de Rusalii, iar recomandarea perfectă pentru o escapadă la început de vară este Budapesta. Dacă nu ai idee ce poți face la destinație sau cum poți transforma cele câteva zile libere de Rusalii într-o vacanță perfectă la Budapesta, mai jos am strâns câteva informații care te vor ajuta.

Pentru cei care nu știu, deși numele capitalei este Budapesta, orașul este împărțit în Buda, pe partea vestică a Dunării, și Pesta, pe partea estică a Dunării. Deși ambele părți formează orașul, acestea sunt total diferite, atât din punctul de vedere al arhitecturii, cât și din punctul de vedere al atracțiilor aflate la fața locului.

Buda reprezintă partea veche a capitalei, unde peisajul este format predominat din munți și dealuri, fiind o zonă liniștită cu numeroase monumente și construcții istorice, dar în același timp și zone cu case luxoase. Dealul Castelului Buda, cunoscut sub numele de Palatul Regal, este atracția turistică principală. Arhitectura barocă, clădirile castelului, străzile pavate și muzeele pe care le veți descoperi in interiorul castelului (Muzeul Național de Istorie, Muzeul de Artă Contemporană și Galeriile Naționale) sunt cu adevărat impresionante. Alte atracții turistice în Buda sunt: Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Grotele Szemlo-hegyi.

Vacanta Rusalii la Budapesta 2017 - Buda Castle Royal Palace
In vacanta de Rusalii la Budapesta viziteaza Castelul Regal Buda

Pesta este partea colorată și veselă a capitalei, cu multe parcuri și spații verzi. Multe dintre atracțiile turistice sunt gratuit de vizitat, cel mai important fiind Palatul Parlamentului. Fiind vară vă puteți bucura de un concert live într-unul din parcurile din oraș, de shopping sau de priveliștea superbă pe care o oferă Dunărea. Alte atracții turistice în Pesta sunt: Biserica Sfanta Elisabeta, Teatrul Național, Parcul Orașului – Varosliget.

Cladirea Parlamentului din Budapesta - de vazut in vacanta de Rusalii
Cladirea Parlamentului din Budapesta

 

Dacă ajungeți în vacanța de Rusalii la Budapesta este musai să mergeți într-o croazieră pe Dunăre, atât în timpul zilei, cât și seară. Veți simți garantat diferența, iar priveliștea este spectaculoasă. Nu uitați de parcuri, muzee și viața de noapte care își face simțită prezența cu desăvârșire, făcând din Budapesta o destinație complexă, fabuloasă, dar în același timp și romantică.

Alte obiective turistice pe care le puteți vizita la destinație sunt: Podul cu Lanțuri, Piața Eroilor, Opera din Budapesta, Insula Margareta, Marea Sinagogă.

Tarifele pentru un bilet de avion dus-întors București-Budapesta pornesc de la 130 €.

Iată și câteva pachete de vacanță speciale pentru Rusalii în alte localități din Ungaria. 

Articol redactat de Ioana Bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *