Vacanță de vară pe țărmurile Italiei

Atmosfera romantică, plajele însorite și apele cristaline sunt doar câteva dintre motivele să alegi o vacanță de vară în Italia. Poți explora peisajele fermecătoare din Sicilia, te poți plimba prin centrul istoric din Napoli sau te poți bucura de excentricitatea Sardiniei, cu ale sale plaje de vis.

Vacanta in Italia - viziteaza Ruinele Teatrului Taormina Sicilia Italia
Vacanta in Italia – viziteaza Ruinele Teatrului Taormina Sicilia Italia

Vacanță de vară în Sicilia

Sicilia este o insula seducătoare, cu multe bogății culturale și cu un peisaj variat, de la impunătorul vulcan Etna din Catania, până la strălucitorul Golf di Castellammare. Îmbinarea armonioasă dintre mare, vulcan și peisaj muntos oferă numeroase posibilități pentru activități în aer liber. Dacă îți planifici o vacanță în Sicilia, îți recomandăm să vizitezi Valle dei Templi din orașul Agrigento, un frumos complex de temple grecești care face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Descoperă cultura italienească cu o vizită la Teatrul Massimo, situat în Piazza Verdi din Palermo sau la ruinele Teatrului Antic din Taormina.

Vacanță de vară în Napoli

Vacanta de vara in insorita Procida Napoli Italia
Insula Procida – un paradis colorat langa Napoli

Napoli este al treilea oraș ca mărime din Italia, artistic, colorat și savuros în egală măsură. Rezervă o vacanță de vară aici și cu siguranță vei fi fermecat de comorile arhitecturale, palatele glorioase, castele și bisericuțele tradiționale. Mai mult, bucătăria locală este o experiență în sine. Nu rata cea mai delicioasă pizza din zonă, cafeaua aromată și celebrele preparate cu fructe de mare. Evadează către insula pitorescă Procida, un paradis colorat, ideal pentru plimbări și pentru a gusta rețete gustoase la restaurantele din cele mai populare zone, precum Marina Grande, Marina Corricella și Marina di Chiaiolella. Uite și bilete de avion către Napoli – aici.

Vacanță de vară în Sardinia

Vacanta de vara in Sardinia Italia
Priveliste de vis in Sardinia 

Cu ale sale plaje de un alb imaculat și apa mării cristalină, Sardinia nu încetează să impresioneze. Explorează golfurile crestate din Costa Smeralda, navighează printre insulele de granit din La Maddalena, fă o plimbare printre dunele de nisip din Costa Verde sau relaxează-te la soare în Costa del Sud. Odată ce te vei îndepărta de mare, vei putea să escaladezi printre ruinele din Tiscali și să pornești printre pădurile de stejar către canionul Gola Su Gorropu. Indiferent de modul în care alegi să îți petreci vacanța de vară în Sardinia, această insulă a aventurilor, cu siguranță vei avea parte de un sejur de neuitat.

Articol redactat de Maria Burulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *