Escapada mea în Toscana – o regiune de vis pentru vacanța de vară!

Vacanta in Italia - Toscana

Toscana este pe bună dreptate una dintre cele mai frumoase regiuni din Italia, care m-a sedus cu ale sale peisaje de vis, orășele vechi cu străduțe înguste și case împodobite cu flori, dealurile pline cu măslini și mâncarea delicioasă. Eu m-am bucurat aici de un sejur de neuitat, iar dacă te voi convinge și pe tine să alegi o vacanță în Toscana, poți achiziționa bilete de avion spre Florența sau poți zbura spre Pisa, iar de aici poți face o incursiune prin ținuturile de vis.

Pentru a te putea deplasa cât mai repede și pentru a vizita cât mai multe orășele și sate tradiționale poți închiria o mașină sau chiar o vespa, ori poți alege să te deplasezi cu trenul. Indiferent de opțiunea aleasă, vei avea ocazia să admiri peisajele colorate și să descoperi regiunea în toată splendoarea sa.

Ce am vizitat în Florența

Vacanta de vara in Italia -  Florenta - ia-ti bilete de avion din timp
Florenta – istorie si cultura

Florența este un oraș plin de istorie și de cultură unde vei avea numeroase obiective turistice de vizitat, trebuie doar să îți rezervi timp suficient pentru a te bucura din plin de frumusețea sa. Majoritatea atracțiilor principale le vei găsi în centrul istoric: binecunoscutul Ponte Vecchio, cu ale sale buticuri pline cu bijuterii, Galeriile Ufizzi, cu numeroase opere de artă, Palazzo Vecchio și fascinanta Catedrală Santa Maria del Fiore, renumită pentru domnul distinctiv, arhitectura predominant gotică, fațada colorată și bogat ornamentată care contrastează cu interiorul clădirii. Nu ezitați să încercați înghețata italienească de la numeroasele gelaterii situate în apropiere de Ponte Vecchio, care este răcoritoare și delicioasă. Ofertele pentru city breaks în Florența pornesc de la 260 de euro de persoană pentru transport cu avionul și cazare două nopți cu mic dejun la hotel de 3 stele.

Am ajuns și la Turnul Înclinat din Pisa

Turnul din Pisa in vacanta de vara in Italia
Turnul din Pisa – contrast fascinant intre albul marmurei si verdele ierbii 

Situat la numai o oră de mers cu mașina de Florența, orașul Pisa este la fel de colorat, însă mult mai liniștit întrucât principalul punct de atracție este Turnul înclinat, urmat și de Catedrala din Pisa. Odată ce vei ajunge aici vei rămâne fascinat de contrastul dintre marmura albă a clădirilor și iarba de un verde crud. Numeroși turiști vin aici pentru a face o poză clasică cu Turnul înclinat și pentru a cumpăra diverse suveniruri locale.

M-au fermecat peisajele din Montepulciano, Val d’Orcia

Montepulciano - Vacanță Italia - Toscana
Montepulciano – cladiri vechi din caramida asezate pe dealuri inverzite

După ce ai vizitat principalele orașe din regiune, îți recomand să te îndrepți către unele dintre cele mai frumoase zone pitorești, unde parcă timpul s-a oprit în loc și îți înfățișează în fața ochilor peisaje lirice, clădiri vechi din cărămidă așezate pe dealuri înverzite cu poteci mărginite de pomi, străduțe înguste și o atmosferă calmă și fermecătoare. Dintre locurile pe care le-am vizitat am rămas fermecată de regiunea Val d’Orcia, unde am vizitat comuna Montepulciano, cu a sa biserică Tempio din San Biagio (situată la ieșire din orășel) și Pienza, oraș care ca fost înscris în Patrimoniul cultural UNESCO în 1996 și care adăpostește un mic colț de paradis.

Viziteaza Pienza in vacanta in Italia
Pienza – patrimoniu cultural UNESCO

La aproximativ o oră de mers cu mașina vei ajunge în Siena, o capodoperă medievală cunoscută pentru centrul istoric, și Piazza del Campo, înscrise de asemenea în Patrimoniul cultural UNESCO.

Siena - centrul orasului patrimoniu cultural UNESCO
Siena – centrul orasului este patrimoniu cultural UNESCO

Dacă te hotărăști să planifici o vacanță în Toscana pe perioada verii și iubești soarele, poți face o escapadă la Marea Mediterană în Marina di Pisa sau la superbul lac din Castiglione del Lago, situat în provincia Perugia, așa cum am făcut și eu.

Te vei bucura de câteva ore de relaxare la soare pe plaja amenajată pe malul lacului. Deși au rămas nenumărate locuri pe care nu am avut ocazia să le vizitez, te invit pe tine să îți rezervi o vacanță în Italia și să explorezi cât mai mult din această regiune fascinantă, căci eu cu siguranță voi reveni aici de fiecare dată când voi avea ocazia. Poți găsi aici mai multe oferte pentru bilete de avion spre Florența.

Vi auguro una bella vacanza!

Articol redactat de Maria Burulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *