We ♥ BARCELONA!

shutterstock_645254347

Un oraș pe care îl vei iubi din clipa în care vei începe să îți planifici vacanța sau city breakul. Are ieșire la mare, vedere la munte, îți oferă numeroase variante de petrecere a timpului liber, priveliști deosebit de frumoase, artă, muzee, plajă, istorie, cultură, arhitectură, restaurante ș.a.m.d. Într-un cuvânt, Barcelona este SPECTACULOASĂ.

Una din zonele preferate ale turiștilor care ajung într-un city break la Barcelona este bulevardul pietonal Las Ramblas, unde vei găsi foarte multe magazine, spectacole stradale, magazine cu flori, boutique-uri cu suveniruri, picturi în mii de culori și o atmosferă specială.
shutterstock_151691564 Las Ramblas Barcelona

Nu este o surpriză pentru nimeni că Barcelona este una dintre cele mai cunoscute și populare capodopere ale Europei, fiind mai mult decât o destinație. Este un oraș superb care merită cel puțin 7 nopți de vacanță pentru a fi descoperit în totalitate – bilete de avion spre Barcelona găsești aici.

Probabil unul dintre cele mai cunoscute nume din Barcelona este cel al arhitectulului Antonio Gaudi, care și-a lăsat fără îndoială semnătura în întreg orașul. Este aproape imposibil să nu îi recunoști amprenta în clădirile neconvenționale aflate pe străzile orașului. 

Una din clădirile lăsate moștenire de Gaudi este La Sagrada Familia, considerată simbolul Barcelonei. Opera impresionantă, deși este încă neterminată, are un design fabulos, sculpturi încadrate extraordinar și cucerește fiecare privire prin fațada impozantă.

shutterstock_580081957 Sagrada Familia - de vazut in vacanta la Barcelona

Parcul Guell, parte din patrimoniul mondial UNESCO, este un loc de poveste pe care este musai să îl descoperi pe cont propriu într-un city break la Barcelona. Parcul se întinde pe o suprafață foarte mare, îți va consuma o mare parte din energie, dar în același timp îți va crea amintiri, emoții și povești pentru toată viața. 

shutterstock_556228237 Parcul Guell - city break la Barcelona

Alte atracții turistice pe care trebuie să le vizitezi în vacanța la Barcelona sunt:

1. Piața Catalunia, care se află în apropierea Ramblei.

2. Piața Regelui, înconjurată de numeroase clădiri istorice, este locul preferat al muzicienilor.

3. Muzeul Picasso, aflat în interiorul unei clădiri gotice memorabile, este unul dintre atracțiile principale ale orașului și cea mai vizitată galerie de artă.

4. Castelul Montjuic oferă o priveliște impresionantă asupra Barcelonei.

shutterstock_649816051 Montjuic castle Barcelona

5. Barcelona Aquarium, cel mai mare acvariu din lume.

6. Piața La Boqueria, locul unde cu siguranță îți vei dori să guști din fiecare delicatesă pe care o vei găsi. :)

shutterstock_446173969 La Boqueria

7. Parc de la Ciutadella, o atracție turistică ofertantă la rândul ei prin alte atracții precum: muzee, câteva sculpturi, un lac și o grădină zoologică.

shutterstock_491129992 Park de la Ciutadella

8. Piața Spaniei, una dintre cele mai cunoscute piețe ale Barcelonei, de unde se poate ajunge ușor la „Fântâna Magică”, unde vei fi surprins în cel mai plăcut mod de spectacolul luminilor.

shutterstock_617635292 Placa d'Espanya - Piața Spaniei - un loc magnific din Barcelona

Dacă ești un pasionat al fotbalului sau cel puțin un fan al lui Lionel Messi, cu siguranță vei fi impresionat de Camp Nou, stadionul echipei FC Barcelona – câștigătoare a 5 trofee UEFA Champions League și a multor altor titluri, dar și de arhitectura modernă a acestuia. Visca el Barça!

shutterstock_522326578 barca

La Barceloneta – ultima, dar nu cea din urmă. Putem spune, fără riscul de a greși, că este cea mai faimoasă plajă a orașului. Se află în Orașul Vechi – Ciutat Vella, se ajunge foarte ușor la ea din centrul orașului și oferă o serie de activități pe care le poți face la fața locului, deci nu te vei plictisi. Dacă ești un iubitor al sporturilor de apă, poți practica surf, iar dacă preferi să stai relaxat și să admiri peisajul, poți alege unul din numeroasele baruri de pe plajă sau pur și simplu să stai plajă. La Barceloneta este fără îndoială locul preferat al tinerilor.

shutterstock_151209665 Barceloneta

Sfat: Dacă reușești să vizitezi toate atracțiile enumerate mai sus și vrei să descoperi și alte locuri în timpul vacanței, poți opta pentru o excursie de o zi în Costa Brava.

shutterstock_377505535 Tossa de Mar, Costa Brava, Spain.

Citește și: 5 lucruri interesante și gratuite pe care le poți face în Barcelona.

Una peste alta, după toate acestea este imposibil să nu te îndrăgostești de Barcelona. Este un oraș care pur și simplu pune stăpânire pe mintea și pe sufletul tău. Pregătește-te să fii uluit!

Articol redactat de Ioana Bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *