Top 10 cele mai frumoase plaje din Cipru

shutterstock_526809853

Cipru este o destinaţie de vacanţă  care oferă plaje atât pentru cei cu un simț de explorator dezlănţuit, cât şi pentru cei mai puţin aventuroşi. Iată un top 10 al celor mai frumoase plaje din Cipru, creat de noi, în care poţi regăsi fâşii de nisip fin, dar şi plaje cu pietricele sau roci, de pe care poţi face sărituri.

1. Aphrodite’s Rock and Beach, Paphos 

Chiar dacă intrarea în apă este periculoasă din cauza stâncilor şi majoritatea turiştilor aleg doar să-şi răcorească picioarele la malul mării, plaja este una din cele mai renumite din Cipru, fiind considerată locul unde s-a născut Afrodita, conform legendei.

Aphrodite’s Rock and Beach, Paphos, Vacanta Vara Cipru2. Konnos Bay, Ayia Napa 
Situată în Golful Konnos, la umbra copacilor, plaja vă va surprinde cu apa sa de culoarea turcoaz desprinsă parcă dintr-un tablou.

Plaja Konnos Bay, Ayia Napa, Vacanta Cipru3. Lara Bay, Akamas Peninsula 

Nu doar destinaţia contează, ci şi drumul pe care îl parcurgi până acolo. Drumul până la plaja Lara Bay este considerat cel mai spectaculos de pe insulă. Aşa că, în vacanța ta în Cipru, închiriază un jeep şi descoperă frumuseţea insulei.

Lara Bay, Akamas Peninsula Cipru

4. Porto Pomos, Pomos 

Este situată pe coasta de vest a insulei, care este considerată şi cea mai sălbatică. Modul în care marea se îmbină cu coasta ascuţită şi verde a insulei este fermecător. De asemenea, poţi vizita satul pescăresc Latchi şi oraşul pitoresc Polis.

Porto Pomos, Cipru5. Nissi Beach, Ayia Napa 
Dacă eşti în căutare de distracţie şi soare, Nissi Beach este locul ideal pentru tine. Nisip fin şi alb, apă limpede, muzică, baruri pe plajă, volei, parapantă, schi-acvatic sunt doar câteva din cuvintele care descriu superba plajă Nissi Beach din Ayia Napa. 

Nissi Beach, Ayia Napa, Cipru6. Serena Bay, Protaras 
Este o plajă mică, frecventată mai ales de localnici, de care turiştii nu prea ştiu, dar, dacă vei ajunge acolo în vacanța ta de vară în Cipru, te asigur că nu vei regreta. 

7. Paramali Beach, Avdimou Village, Limassol 
Este considerată cea mai bună plajă pentru kitesurfing.

8. Mackenzie Beach, Larnaca

Dacă ești adeptul petrecerilor pe plajă este bine să ştii că Mackenzie Beach este locul preferat al tinerilor ce doresc să se distreze la soare într-un decor modern, plin de vedete. Nu uita să îţi comanzi un mojito sau un frappe rece şi distrează-te! Tarifele pentru o vacanță în Larnaca pornesc de la 475 eur/persoană.

9. Coral Bay, Paphos 
Plaja Coral Bay este cea mai bună alegere pentru vacanța de vară în cazul familiilor cu copii. Intrarea în apă este lină, nisipul – fin şi apa – limpede. 

Coral Bay, Paphos, Cipru
10. White Rocks, Governor’s Beach, Limassol 

Tarifele pentru un bilet de avion dus-întors București – Larnaca pornesc de la 95 €/persoană. Pentru cei care doresc o vacanță completă cu avion + cazare 7 nopți tarifele pornesc de la 368 €/persoană.

Articol redactat de Adriana Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *