3 oraşe de munte cu privelişti ce înving canicula. Foto!

Atunci când te răpune canicula, există câteva soluţii mai simple sau mai complexe: să te adăposteşti sub umbrela unui aer condiţionat, la umbra unui nuc bătrân sau să fugi într-o vacanţă la munte! Aerul curat şi răcoros, serile sub clar de lună, priveliştile de poveste, cu lacuri, piscuri semeţe şi păduri dese, toate acestea te vor răcori atât fizic, cât şi spiritual – pentru că stresul acumulat în marele oraş în care locuieşti va dispărea ca prin minune. Iată 3 destinaţii externe la munte în care merită din plin să-ţi petreci câteva zile de vacanţă, fie fugind de caniculă, fie doar de dragul de a le savura farmecul. Ei, iar dacă nu ai gânduri de ducă, suntem siguri că măcar fotografiile acestea de vis te vor răcori puţin astăzi.


Bolzano, Italia

Vacanta la munte in Bolzano Italia - o zona cu peisaje de vis
Bolzano, Italia

Staţiunea montană Bolzano, o poartă de intrare spre Dolomiţi, este capitala Tirolului de Sud. Regiunile rurale din Italia sunt renumite în toată lumea pentru frumuseţea naturală, iar zona de pe malurile râului Adige are un farmec aparte, de necontestat. Bolzano este un oraş italian cu specific austriac, acolo fiind vorbită şi limba germană. Rezervă bilete de avion pentru o vacanţă în Italia – aici.

Annecy, Franţa


Staţiunea franceză Annecy, situată foarte aproape de graniţa cu Elveţia, e cunoscută şi ca Veneţia Alpilor, datorită celor trei râuri care o străbat. În plus, în Annecy se află şi cel de-al treilea lac din Franţa după dimensiuni. Pentru zilele de vară, profită de plaja cu nisip şi de un bronz de munte impecabil. Pentru a ajunge uşor în vacanţă la Annecy, zboară la Geneva, apoi ia un autobuz spre Annecy chiar de la aeroport.

O vacanta la munte in statiunea Annecy - Franta
Lacul Annecy, Franta

Innsbruck, Austria


Innsbruck este capitala provinciei Tirol, din Austria, un oraş de munte pitoresc, cu clădiri istorice, străduţe boeme şi privelişti ale munţilor şi văilor din Alpi pe care nu le vei uita niciodată.  Poate că biletele de avion Bucureşti + Innsbruck nu sunt atât de accesibile dacă le iei pentru weekendul următor, dar cu siguranţă că merită să îţi rezervi din timp un zbor spre Innsbruck, fie iarnă, fie vară.

Rezerva bilete de avion spre Innsbruck, din Austria - una dintre cele mai renumite statiuni de munte din lume
Innsbruck, Austria – una dintre cele mai renumite statiuni de munte din lume

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *