6 atracţii turistice obligatorii într-o vacanţă în Alicante

shutterstock_385143940

Alicante este una dintre destinațiile ideale pentru o vacanță de vară, fiind un oraș spaniol dinamic cu numeroase obiective turistice, plaje de vis, muzee și fortărețe, dar și cu o bucătărie locală captivantă și o viață de noapte colorată de binecunoscutele fiestas. Dacă îți planifici o vacanță în Alicante, iată câteva activități interesante de care te poți bucura din plin.

Vacanta de vara in Alicante, Spania

Castelul Santa Barbara

Castelul este o fortăreață din secolul 10 situată pe Muntele Benacantil, cu un rol important în istoria locului, dar cunoscută și pentru priveliștile incomparabile pe care le oferă asupra orașului și împrejurimilor. În interiorul castelului se află și Muzeul Orașului Alicante, unde vei descoperi momente importante din istoria acestei zone. Intrarea este gratuită și în vacanţa ta în Alicante poți merge pe jos până în vârful muntelui sau poți urca de la Plaja Postiguet, contra tarifului de 2.70 €/persoană.

Viziteaza Castelul Santa Barbara in vacanta in AlicanteSnorkeling pe Insula Tabarca

Deși Alicante nu este o destinație pentru snorkeling, ai posibilitatea de a explora paradisul acvatic de pe Insula Tabarca, situată la o plimbare de 45 minute cu barca, direct din Portul Alicante. Datorită faptului că insula este o rezervație protejată, aici vei găsi un colț de rai subacvatic cu numeroase specii de vietăți marine. După snorkeling poți vizita și restul atracțiilor turistice de pe insulă: plaje scăldate de soare, străzi vechi văruite, biserici și restaurante locale unde poți încerca specialitatea caldero, orez cu tocaniță de pește.

Snorkeling pe Insula Tabarca cand ajungi in vacanta de vara in Alicante

Peșterile Canelobre

Situate în Busot, la 24 km de Alicante, Peșterile Canelobre sunt renumite pentru priveliștile fascinante alcătuite din stalactite și stalacmite, animate de lumini multicolore. Bucură-te în vacanţa de vară în Alicante de un tur al peșterilor durează 45 de minute, iar tariful de vizitare este de 7.50 €/adult și 3.50 €/copil.

Basilica Santa Maria

Deși nu este o clădire colorată, Basilica impresionează prin arhitectura sa. Intrarea în mănăstire este marcată de sculpturi complexe în piatră în stil baroc, iar interiorul se evidențiază prin altarul construit în stil rococo. Basilica o vei găsi în centrul vechi al orașului, în Plaza de Santa Maria, iar intrarea este gratuită.

Basilica Santa Maria - de vazut daca ti-ai luat bilete avion Alicante

Plimbare până la Rambla de Mendez Nunez

Nu trebuie să închei sejurul în Alicante fără o plimbare până la Rambla de Mendez Nunez, principala stradă comercială unde vei găsi produse locale din piele și bijuterii handmade. Poți face apoi o oprire la Pesca al Peso, de pe Calle Mayor 22, cunoscut pentru conceptul simplu: alegi cele mai arătoase bucate pe care le plătești la kilogram și le iei după ce sunt gata preparate. Experienta culinară este de neuitat.

3 plaje cu steag albastru care merită atenţia ta

Rezervă o zi pentru plajă, căci până la urmă regiunea Costa Blanca din provincia Alicante este renumită pentru plajele cu steag albastru. Te poți relaxa pe nisipul fierbinte și te poţi scălda în apele cristaline ale mării. Alege între Plaja Postiguet sau Playa de Agua Amarga, unde îți poți lua și patrupedul cu tine, iar dacă dorești un loc mai liniștit, alege plaja La Almadraba. Indiferent de activitățile pe care le-ai planificat pentru o escapadă în Alicante, aici cu siguranță vei găsi un oraș divers și fascinant. Rezervă biletele de avion către Alicante și bucură-te de vacanță.

Articol redactat de Maria Burulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *