Cum arată o vacanță în ORAȘUL ÎNGERILOR

shutterstock_95691955 - LOS ANGELES

Los Angeles este al doilea oraș ca mărime din Statele Unite și unul dintre cele mai bogate orașe din lume. Fără îndoială, Orașul Îngerilor îți oferă oportunitatea să trăiești visul american într-un mod cât mai autentic, fiind un mix de cultură, divertisment, viață de noapte, artă, peisaje, palmieri, apusuri, filme și aventură. Este pur și simplu fascinant!

De la stilul de viață încântător, reședințele actorilor faimoși aflate în cartierul Beverly Hills, plajele colorate și până în centrul orașului Downtown, vei descoperi cum este să trăiești în atmosfera savuroasă a orașului și te vei simți ca o celebritate pe fiecare străduță pe care o vei explora. 

Nu este o noutate pentru nimeni că L.A atinge apogeul când vine vorba despre industria filmului. Și aici există un singur cuvânt care definește această realitate: HOLLYWOOD.                                                                 

Cartierul Hollywood este unul dintre cele mai cunoscute din Los Angeles, fiind incontestabil casa marilor creații de televiziune, producții cinematografice și a multor vedete cunoscute pe întreg mapamondul. O zi la Hollywood și te vei simți exact ca într-un film. Dacă vrei să te simți cu adevărat special poți călători în perioada decernării Premiilor Oscar. Atmosfera este cu adevărat magică.

Hollywood Bulevard

Faimosul bulevard, Sunset Boulevard se întinde pe o suprafață de 30 km și este cunoscut pentru viața de noapte activă, magazinele dedicate instrumentelor muzicale și binecunoscutele studiouri de înregistrări.

Centrul orașului, Downtown, este definit de clădirile uriașe tip zgârie-nori, fiind cel mai important centru de afaceri din zonă. Wilshire Grand Tower și US Bank Tower sunt cele mai înalte clădiri, iar priveliștea este fantastică.

Downtown, Los Angeles

Un alt loc pe care nu ai cum să îl ratezi este Walk of Fame, cunoscută ca strada celebrităților. Peste 2000 de vedete și-au primit steluța norocoasă, iar bucuria pe care o vei simți când vei păsi pe prima stea va fi de neînlocuit. Tot pe Walk of Fame vei da nas în nas cu Dolby Theatre, locul în care a avut loc festivitatea de premieră a Premiilor Oscar de anul acesta. De asemenea, poți vizita muzeul Madame Tussauds – sigur vei găsi un moment în care să te pozezi cu artistul tău preferat, fie el și de ceară. :)                                                    

Nu uita că te afli pe unul dintre cele mai populare bulevarde din lume, zona este întotdeauna aglomerată, dar asta nu te va împiedica să te bucuri de moment.

Bulevardul Walk of Fame

Alte locuri care sunt musai de vizitat: Paramount Pictures – cel mai vechi studio de film de la Hollywood, Universal Pictures – unul din cele mai celebre parcuri tematice, China Town și Little Tokyo – două cartiere pline de viață cu magazine la tot pasul și restaurante cu specific, Los Angeles Memorial Coliseum – primul stadion care a găzduit Jocurile Olimpice de vară de două ori, Staples Center – gazda echipei de baschet L.A Lakers, Disneyland – o sursă de inspirație și bucurie.

Ultimul, dar nu cel din urmă este cel mai cunoscut, popular și iubit cartier din L.A, spectaculosul Bevery Hills. Fă cunoștință cu una dintre cele mai scumpe zone rezidențiale din lume, unde luxul este la fiecare pas, cu vile imense, locuitori bogați – majoritatea fiind staruri, palmieri și priveliști deosebite. Dacă tot ești în zonă, fă o plimbare și pe Rodeo Drive – unde vitrinile magazinelor scumpe îți vor acapara privirea.

Palmieri in Beverly Hills, Los Angeles

Și dacă vrei să te simți cu adevărat în lumea filmului, plutind pe culmile succesului ca într-un film clasic, mergi la Hollywood Hills cu o sticlă de vin în mână și admiră luminile de pe vârful dealului. O imagine absolut romantică! :)

hollywood hills

O vacanță în Los Angeles nu este completă dacă nu vizitezi Malibu, Santa Monica și Venice Beach. Dacă nu ai timp să le vizitezi în zile diferite pentru a petrece mai mult timp la destinație, acestea pot fi vizitate în aceeași zi, distanța dintre ele fiind destul de mică.

Venice Beach, Los Angeles

Noi suntem îndrăgostiți de acest oraș și suntem de părere că măcar o dată în viață trebuie descoperit acest L.A energic, cu un stil de viață fabulos și o atmosferă vibrantă. ♥

Biletele de avion dus-întors București – Los Angeles pornesc de la 500 €.

PS: Dacă ești fan La La Land, îți recomandăm barul “Lighthouse Cafe” din Hermosa Beach, unde Sebastian (Ryan Gosling) a impresionat-o pe Mia (Emma Stone) cu muzică pură jazz. Dacă nu ești un pasionat al acestui gen de muzică, să știi că localul nu este dedicat jazz-ului așa cum este în film ci prezintă un mix între jazz, salsa, muzică country și reggae.

Articol redactat de Ioana Bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *