10 lucruri gratuite de făcut în vacanță la Viena

Vrei să îți planifici o vacanță în Viena și ești îngrijorat de buget? Nu îți mai face griji, poți găsi atracții gratuite în orice destinație. Iată câteva din recomandările noastre pentru vacanțele cu buget redus din Viena:

1. Biciclete – Nu vrei să mergi cu metroul și ești prea obosit pentru un tur la pas al orașului? În Viena poți închiria gratis biciclete timp de o oră de la punctele Citybike din oraș.

Biciclete in vacanta la Viena
 

2. Bezirksmuseum Wieden – este un muzeu de istorie regională și locală. Împărțit pe mai multe etaje, în muzeu au loc expoziții și spectacole periodic.

3. MUSA – Muzeul găzduiește o colecție de artă contemporană a orașului Viena care poate fi vizitată gratuit.

4. De asemenea, sunt și alte muzee care oferă intrare liberă în fiecare primă duminică din lună, așa că poți profita și de acestea în city breakul la Viena, vizitează: Uhrenmuseum, Hermesvilla, Haydnhouse, Heeresgeschichtliches Museum, Otto Wagner Museum, Römermuseum etc.

5. Grădinile Palatului Schonbrunn – Sunt un must-see al orașului Viena. Te vei bucura de o multitudine de specii de plante, fântâni și statui. Dacă vrei poți savura o cafea în superba lucrare arhitecturală Gloriette.

Gloriette Schonbrunn la Viena
Gradinile Schonbrunn

6. Cinema în aer liber la Rathaus (Primărie) – Tot anul au loc evenimente în fața clădirii Rathaus. Majoritatea din ele sunt gratis. Începând cu sfârșitul lunii iunie până la începutul lui septembrie, se organizează cinema în aer liber în cadrul căruia se rulează filme din întreaga lume, de diverse teme, pe un ecran de 300 de metri.  

Cladire in centrul Vienei - de vizitat in vacanta
Cladire in centrul Vienei

7. Ringstrasse – este o zonă foarte faimoasă pentru atracțiile ei istorice și arhitectura incredibilă. Dacă te uiți pe harta Vienei vei observa că toate atracțiile principale sunt situate pe această stradă într-un fel de inel imaginar: Stephansdom, Opera, Hoffburg, Rathaus, Teatrul și așa mai departe.  

Ringstrasse - gratis de vizitat in vacanta la Viena
 

8. Cimitirul St. Marx – De ce nu vrea nimeni să viziteze un cimitir? Chiar merită. A fost folosit între anii 1784-1874 și amintește de filme fantastice cu vampiri. Este de asemenea locul unde faimosul muzician Wolfgand Amadeus Mozart își are locul de veci.

9. Lainzer Tiergarten – Este o grădină zoologică atipică. În această rezervație animalele sunt libere să se plimbe în voie. Însă, deși sunt obișnuite cu oamenii, nu uita că: nu ai voie să le hrănești, nu ai voie să le atingi și să faci mișcări bruște.

10. Viena de sus – Kahlenberg, la aproape 480 m înălțime, este considerat muntele Vienei. În condiții de vreme bună panorama asupra orașului este uimitoare. Poți ajunge aici luând autobuzul 38A.

Panorma asupra Vienei
Panorma asupra Vienei

Dacă te-am convins și vrei să pleci în vacanță în Viena, vezi ofertele noastre:

 -> City Break Viena Paravion

->  Bilete de avion București – Viena

Articol redactat de Adriana Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *