Neve Tzedek – escapadă de vis pentru vacanța în Tel Aviv

Vacanta de vara in Israel - Neve Tzedek

Tel Aviv este un oraș plin de viață care a devenit o destinație populară printre cei care vor să petreacă o vacanță de vară în Israel pe plajele însorite, să se distreze în centrul vechi al orașului alături de prieteni, să viziteze renumitul Port Jaffa sau să se relaxeze la o terasă în aer liber.

Însă printre străzile vechi își are locul primul cartier evreiesc situat în afara portului Jaffa, construit în anul 1887, Neve Tzedek. Acest cartier cu arhitectură orientală și cu ale sale străduțe înguste împânzite cu numeroase buticuri, galerii de artă, magazine și ateliere de modă este realmente o oază în interiorul orașului modern – un loc vechi, dar în același timp cu spirit tânăr și energic.

Dacă planifici să achiziționezi bilete de avion spre Tel Aviv, vei rămâne fascinat de acest cartier unde te poți plimba la nesfârșit printre clădirile istorice unice, în timp ce briza mării te va răcori, iar restaurantele și terasele te vor ademeni să guști din preparatele locale într-o atmosferă magică și boemă.

Viziteaza centrul vechi al orasului Tel Aviv daca zbori spre Israel
 

Strada Shabazi este principala stradă din Neve Tzedek, fiind ticsită cu buticuri și magazine artizanale unde vei găsi diverse suveniruri. Continuă plimbarea către HaTachana, vechea stație de tren din Jaffa, care acum înfățișează apogeul creativității, fiind transformat într-un loc de mare interes, cu magazine și cafenele situate într-un cadru istoric.

Neve Tzedek - mergi la cumparaturi in Tel Aviv
 

Iar dacă petreci un city break în Tel Aviv și te afli în cartierul Neve Tzedek, nu poți încheia vizita fără a da o fugă la Muzeul de Artă Nachum Gutman, unul dintre cele mai impresionante muzee din oraș, cu numeroase opere de artă, dar și cu o ofertă largă de activități interactive. Mai apoi, te poți îndrepta către Centrul de Dans și Teatru Suzanne Dellal pentru a urmări spectacolele artistice, dar și pentru a te relaxa în grădinile localului sau pentru a savura o cafea în populara cafenea Suzanna.

City break Tel Aviv - mergi la Centrul de Dans și Teatru Suzanne Dellal
Centrul de Dans și Teatru Suzanne Dellal

Deși în cartierul Neve Tzedek vei găsi numeroase opțiuni pentru o cină tradițională, un cocktail răcoritor și o porție delicioasă de prăjituri, zona este cunoscută pentru localuri cu specific vegetarian. Meshek Barzilay este un bistro primitor situat în centrul cartierului și abundă în preparate vegetariene și vegane gătite cu cele mai proaspete ingrediente, un deliciu pentru oricine pășește înăuntru. 

Iată și o listă cu 10 lucruri gratuite pe care le puteți face în Tel Aviv.

Articol redactat de Maria Burulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *