Vacanță la Bruxelles: 10 atracții turistice pentru itinerariul tău

Vacanta in Bruxelles, Belgia

Capitala fascinantă a Belgiei și capitala administrativă a Europei te va surprinde cu panorama sa urbană legată maiestuos de trecutul istoric și cultura sa dacă alegi o vacanță la Bruxelles.

Pentru cei care în vacanță preferă să rătăcească pe străduțele orașului, să intre în multe buticuri și magazine sau să se relaxeze la cafenele, Bruxellesul reprezintă cea mai bună alegere pentru un city break. Cu excepția Grand Place, principalele atracții sunt mai degrabă colecții de muzeu decât clădiri.

Iată câteva dintre atracțiile recomandate de noi pentru city break-ul tău la Bruxelles:

1. MuzeeBruxelles poate fi considerat fără niciun dubiu un tărâm al muzeelor și un oraș ideal pentru pasionații de muzee. Iată doar câteva recomandări: Muzeul Horta, Muzeele Regale de Arte Frumoase, Muzeul Orașului, Muzeul de Benzi Desenate, Muzeul de Științe Naturale, Muzeul Regal de Artă și Istorie, Muzeul de Artă Antică, Muzeul Regal pentru Africa, Muzeul Orientului Extrem, Muzeul de Instrumente Muzicale, Muzeul Regal al Armatei și al Istoriei Militare, Muzeul Ixelles, Muzeul Magritte, Muzeul de Istorie Europeană, Muzeul Copiilor, Muzeul Berii, Muzeul Ciocolatei, Muzeul Diamantelor, Muzeul Tramvaiului, Muzeul BELvue, Muzeul Cauchie, Muzeul Constantin Meunier.

Palatul Regal Bruxelles

2. Grand Place – Piața Centrală din Bruxelles este o bijuterie, o capodoperă a arhitecturii. Când vei păși de pe străduțele lăturalnice în mijlocul pieței vei fi uimit de grandoarea și de sculpturile aurii ce îmbracă clădirile.

Grand Place, de vazut in vacanta la Bruxelles

Iată cum arată Gran Place seara:

Cum arată Grand Place din Bruxelles seara

3. Expozitia Atomium – Complexul construit în anul 1958 este realizat pe 8 niveluri și cuprinde mai multe expoziții. De asemenea, oferă o panoramă uimitoare asupra orașului și dispune de un restaurant unde poți lua cina, așa că nu rata acest obiectiv în city break-ul tău la Bruxelles.

4. Parcul Mini Europa – reprezintă un parc în miniatură, aflat lângă Atomium. Aici poți găsi reproduceri în miniatură a celor mai importante atracții din Europa.

Parcul Mini Europa, de vizitat in city break la Bruxelles

5. Parlamentul European – Dacă vrei să vezi unde se iau cele mai importante decizii din Europa este bine să știi că atât adulții, cât și copii au acces gratuit aici.

6. Grădina Botanică – este una din cele mai mari și luxuriante grădini botanice din lume.

Gradina Botanica din Bruxelles

7. Galeriile Regale Saint – Hubert – Chiar dacă vrei doar să te plimbi printre vitrinele celor peste 50 de buticuri de lux din galerie sau vrei să achiziționezi suveniruri, galeriile reprezintă un loc ce nu trebuie ratat.

8. Parcul Jubileului (Parc du Cinquantenaire)  –  parcul ce se întinde pe 30 de hectare oferă turiștilor grădini pitorești, cascade și lacuri foarte frumoase.

Parcul Jubileului din Bruxelles

9. Statuia Manneken – Micuta statuie din bronz (55 cm) este un simbol al orașului.

10. Expoziția Autoworld – dacă vrei să descoperi istoria automobilelor încă din anul 1886 Expozitia Autoworld este un obiectiv ce nu poate fi omis în vacanța ta la Bruxelles.

*Nu uita să încerci renumita bere belgiană. Din propria experiență îți recomand berăria Delirium, care oferă peste 3000 de tipuri de bere.

Bere belgiana

Articol redactat de Adriana Florea

 

1 Comment

  1. Reply
    Daniel

    Pentru o tara atat de mica ei totusi au reusit sa o faca sa arate si sa aiba o istorie superba. Am vizitat Bruxelles si e geniala capitala. Ps . Compara orice capitala din Europa cu Bucuresti :)). Se va simti diferenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *