Visezi la o vacanţă în Cinque Terre în 2017? Şi eu! Iată cum m-am pregătit:

shutterstock_119144035

Riviera italiană, cu drumurile sale de coastă care leagă între ele satele pitoreşti, cu case colorate cocoţate pe dealuri, este una dintre cele mai spectaculoase zone turistice din lume. Dacă ai în plan să ajungi într-o vacanţă la Cinque Terre, de-a lungul celor aproximativ 10 km de coastă cu peisaje mirifce, iată câteva sfaturi şi informaţii utile să poţi profita la maximum de această incursiune în farmecul ţărmurilor italiene. Le-am căutat pentru mine, Cinque Terre fiind visul meu pe anul acesta, şi m-am gândit să ţi le împărtăşesc şi ţie. :)

Privelistea in Cinque Terre

Despre Cinque Terre

Cinque Terre (Cele cinci Pământuri) este o zonă la nord de La Spezia şi aproape de Genoa, formată din cinci sate de coastă, incluse în Patrimoniul UNESCO din 1997, datorită valorii culturale şi frumuseţii naturale a acestor meleaguri. Cele cinci sătuce colorate sunt Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernaza şi Monterosso al Mare. Cinque Terre e una dintre zonele cele mai necontaminate din Marea Mediterană, mai exact Marea Ligurica, un fel de braţ al acesteia, dar şi una dintre cele mai vizitate din toată Europa. Nici în extrasezon nu duce lipsă de turişti dornici să se încarce de energia pozitivă oferită de peisajele pitoreşti, oricare ar fi temperatura de afară.

Un paradis numit Manarola, Cinque Terre

Cum ajungi în vacanţă la Cinque Terre

Pentru o vacanţă în Cinque Terre, cel mai uşor este să prinzi un zbor către unul din aeroporturile apropiate (chiar în Cinque Terre nu există niciun aeroport). Fie că alegi biletele de avion spre Genova sau spre Pisa, distanţa până pe coastă este puţin sub 100 de kilometri, uşor de parcurs cu trenul, iar dacă preferi să bifezi pe lista de oraşe vizitate Milano sau Florenţa, poţi ajunge apoi cu trenul spre La Spezia în aproximativ 4 ore (indicat ar fi să vă luaţi biletele de tren din timp, pentru a prinde un preţ mai bun, dar şi pentru a vă asigura că veţi avea locuri la ora dorită).

La Spezia, Vacanta in Cinque Terre

Opţiuni de cazare

Dacă vrei să te bucuri de o imersiune completă în atmosfera pitorească a satelor italiene, te poţi caza în Riomaggiore, Vernazza sau Monterosso, fiind mai ofertante din acest punct de vedere, dar dacă vrei să ieşi mai ieftin, rezervă-ţi cazare în La Spezia, puţin mai departe de coastă. Poţi ajunge apoi în Riomaggiore cu trenul, în doar nouă minute. În altă ordine de idei, ai opţiunea să rezervi cazarea online sau să vorbeşti la faţa locului cu un proprietar, caz în care preţul poate fi mai mic.

Satul Vernaza, vacanta in Cinque Terre

Obiective şi activităţi

În primul rând, vizitează la pas fiecare din cele cinci sate, doar aşa vei putea lua cu tine acasă, în inima ta, bogăţia şi şarmul acestor locuri. Opreşte-te la terase şi restaurante pe străduţele înguste sau cu vedere la mare, vei fi fascinat de bucătaria italiană. Poţi chiar să participi la unul din cursurile de gătit organizate de italieni. Iar dacă ştii să apreciezi un vin bun, mergi într-un tur specific la Rimaggiore sau la o degustare de vinuri.

Riomaggiore, vacanta in Cinque Terre

Pasionat de natură şi dornic de mişcare? Alege traseele de trekking, biking sau hiking, vei fi încântat de priveliştile deosebite ale zonei.

Cu bicicleta prin Cinque Terre

Mai degrabă fericit pe malul mării? Oferta este largă: de la tururi cu barca organizate pentru grupuri, croaziere de relaxare, excursii pentru pescuit şi până la rafting, canoe sau închirierea unei bărcuţe pe care să o dirijezi chiar tu.

Eşti o fire mai aeriană? Profită de ocazie, fii liber ca o pasăre şi hrăneşte-ţi spiritul cu priveliştea asupra Cinque Terre văzută din cer, din parapantă sau din elicopter.

Pentru mai multă inspiraţie în ceea ce priveşte obiectivele şi activităţile, intră aici.

Vezi şi o listă cu alte vacanţe în Italia, dacă la Cinque Terre ai fost deja. 

Sursa foto: Shutterstock

Articol redactat de Arabela Boboc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *