Ghidul călătorului în Hawaii

Vacanta in Hawaii

Dacă eşti pasionat de călătorii, cu siguranţă că ai îndrăznit cel puţin să visezi la o vacanţă în Hawaii, dacă nu să o şi pui la cale până acum. Poate că şi pentru tine este timpul să porneşti în această aventură, aşa că ne-am gândit să venim cu o listă de lucruri utile de ştiut care să te ajute în a plănui vacanţa în Hawaii: Ghidul călătorului în Hawaii.

 Coasta Na Pali, Kauai, vacanta in Hawaii
Coasta Na Pali, pe insula Kauai

Despre Hawaii

Din 1959, insulele din arhipelagul Hawaii – peste 130 de insule şi atoli (corali) care se întind pe o lungime de 2450 de kilometri, în Oceanul Pacific, sunt parte a Statelor Unite ale Americii. Deci, da, aveți nevoie de viză, aşadar obţinerea actelor trebuie să fie printre primele pe lista de to do pentru o vacanţă în Hawaii. Cele mai vizitate insule sunt Marea Insulă (Big Island), Oahu, Maui, Kauai şi Lana'i. Călătoria spre Hawaii Din România drumul spre Hawaii se creionează pe calea aerului, în mai multe etape, cu escale în Europa şi pe coasta vestică a Statelor Unite.

Plaja in Hawaii

Poţi rezerva bilete de avion de la Bucureşti la Londra, Paris, Amsterdam sau chiar Istanbul, iar de acolo vei zbura spre Los Angeles, de regulă. Mai departe, te va aştepta avionul spre Honolulu, iar până la destinaţia finală vei fi zburat în total cel puţin 26 de ore, în cel mai bun caz. Ar fi ideal să pleci la drum odihnit şi pregătit cu o pernă de voiaj cât mai comodă. Un bilet de avion dus-întors Bucureşti – Honolulu îţi va uşura cardul de aproximativ 1000 de euro, desigur suma variind în funcţie de ofertele companiilor aeriene şi de perioada în care doreşti să călătoreşti. Acum, o dată-n viaţă mergi să trăieşti visul hawaiian.

Priveliste asupra orasului Honolulu, Hawaii

Opţiuni de cazare

Cu siguranţă că pentru a rezerva camera de cazare în Honolulu cel mai bine este să plasezi o rezervare online, aşa încât să poţi alege dotările pe care le doreşti şi să ştii cât te costă. Găseşti 7 nopţi de cazare de la 800 euro, într-o cameră dublă la hotel de două stele. 

Ce vezi şi ce faci în Hawaii

Ce găseşti în Hawaii, pe lângă cele mai frumoase plaje din lume, cu nisipuri colorate de parcă ar fi de pe altă planetă? O abundenţă de frumuseţi naturale precum vulcani spectaculoşi, unii încă activi – Vulcanul Kilauea de pe Marea Insulă e cel mai activ vulcan de pe Pământ -, întinderi de lavă neagră, munţi cu vârfuri înzăpezite (precum magnificul Mauna Kea), cascade de apă cristalină şi luxuriante păduri tropicale, dar şi Scările Haiku, o construcţie de oţel cu 4000 de trepte, care, odată escaladate, îţi vor oferi o privelişte de asupra Raiului. Unde mai pui că nu te vei plictisi nici noaptea, pentru că în Hawaii o sa ai parte de o viaţă de noapte colorată şi exotică, cu petreceri cu diverse, pentru toate gusturile.

Scarile Haiku, Hawaii

Iar când vine vorba despre activităţile pe care le poţi încerca în vacanţa în Hawaii, nu ţi-ar ajunge un an de zile dacă le-ai lua la rând pe toate. Iată însă câteva idei:

• Surfing

Surf in Hawaii

• Snorkeling

• Jet schi

• Scufundări (200 dintre cele 680 de specii de peşti din arhipelagul hawaiian trăiesc numai acolo)

Scufundari in vacanta in Hawaii sa descoperi viata marina diversa

• Navigare cu barca la apus (sunset sail)

• Plimbare cu caiacul pe râu

• Turul vulcanilor

• Excursii la cascade (chiar şi o tură cu tiroliana pentru a admira de sus frumuseţea peisajelor)

• Safari în junglă

• Vizită la Grădina Botanică

Gradina Botanica in Kaneohe, Oahu, Hawaii

• Show de magie

• Petreceri hawaiiene

Hula Dance in Hawaii

Călătorie frumoasă!

Articol redactat de Arabela Boboc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *