Ce faci la toamnă? Vizitează Parisul! Top 5 atracții de sezon

City break Paris - Turnul Eiffel toamna

Paris este un oraș fascinant în orice sezon în care vrei să îl descoperi, însă odată cu venirea toamnei străzile sunt cuprinse de un aer intim și jovial, parcurile sunt mai colorate, vremea rămâne la fel de plăcută, iar terasele în aer liber te invită să savurezi o cafea aromată. Toate sunt motivele perfecte pentru a începe să îți planifici un city break în Paris pentru această toamnă.

Daca zbori la Paris plimba-te pe Champs Elysees
Champs Elysees

Grădinile Versailles

Nu există moment mai bun pentru a vizita grădinile Palatului Versailles decât toamna, când peisajele parcă sunt desprinse dintr-un tablou multicolor. Dacă ai zburat la Paris, poți ajunge la Versailles cu trenul, iar o călătorie te costă în jur de 7 €/persoană. Iar dacă vremea devine prea răcoroasă pentru a te bucura de grădinile colorate, poți alege să vizitezi palatul, al cărui interior te va lăsa fără cuvinte.

Palatul regal Versailles - daca ai bilete de avion spre Paris ajungi usor si la Versailles cu trenul
Palatul Versailles

Grădinile Palais-Royal

Odată cu venirea toamnei, Grădinile Palais-Royal devin mai fermecătoare ca niciodată și sunt locul ideal unde te poți relaxa, unde poţi pregăti un picnic sau face cumpărături într-una din cele trei galerii care înconjoară grădinile: Galerie de Valois, Galerie de Montpensier și Galerie Beaujolais. Acest spațiu urban elegant este situat în fața Palatului Royal, care este închis publicului, fiind locul preferat pentru o plimbare în zilele liniștite de toamnă.

Catedrala Notre-Dame de Paris

Construită în stilul arhitectural francez-gotic, catedrala atrage în fiecare an peste 14 milioane de vizitatori impresionați de grandoarea acestei clădiri-emblemă pentru orașul Paris. Dacă planifici un city break la Paris în perioada toamnei, îți recomandăm să urci în Turnul Nordic al Catedralei, unde te vei bucura de una dintre cele mai spectaculoase priveliști asupra Parisului. Intrarea în Catedrală este gratuită, iar pentru a urca în cele două turnuri, tariful este de 10 €/adult.

Notre Dame din Paris - de vizitat in city break Paris
 Catedrala Notre Dame

Muzeul Luvru

Adăpostește unele dintre cele mai importante opere de artă, fiind de altfel și cel mai vizitat muzeu din lume. De la lucrări din Egiptul și Grecia Antică și până la capodoperele lui Leonardo da Vinci, Michelangelo sau Rembrandt, ai avea nevoie de nouă luni pentru a putea admira fiecare piesă și tablou în parte. Biletele de intrare la muzeu costă 15 €/adult, iar pentru copii intrarea este gratuită. În plus, dacă ajungi aici în prima duminică a lunii, vei avea acces gratuit la colecția permanentă.

Muzeul Luvru - important de vizitat in city break la Paris
Muzeul Luvru

Turnul Eiffel

Bineînteles că nu poți încheia vacanța în Paris fără o vizită la principala atracție turistică a acestui oraș de vis: Turnul Eiffel. Poți ajunge în vârful turnului cu liftul sau dacă ești mai curajos poți urca cele 704 de trepte până la etajul al 2-lea. Odată ajuns în vârf, poți încheia călătoria cu un pahar de șampanie și cu o priveliște asupra Parisului care te va lăsa fără cuvinte. Pe lângă numeroasele obiective turistice pe care le poți vizita în timpul vacanței de toamnă în Paris, orașul oferă numeroase alte posibilități de petrecere a timpului liber, de la terase și cafenele cochete, la plimbări pe Champs Elysees și pe străduțele mai puțin aglomerate, mai ales că acum e perioada în care te poți bucura de prețuri mult mai mici. Achiziționează bilete de avion spre Paris pentru această toamnă și explorează orașul, mult mai colorat și mai romantic ca niciodată.

Articol redactat de Maria Burulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *