Cum să profiţi la maximum de un city break în Copenhaga

City Break Copenhaga, Danemarca

Copenhaga este capitala Danemarcei, un simbol al vikingilor foarte popular şi vizitat, şi, totodată, cel mai mare oraş din Scandinavia, inclus în top 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2016. Uite, nu te speria prea tare de preţuri, eu, ca să-mi faci o idee despre costuri când călătoresc undeva, iau în calcul următoarele puncte de pornire:

  • prânz la un local pentru o persoană (25 euro în Copenhaga)
  • bilet pentru transportul în comun (6 euro în Copenhaga)
  • o bere (3 euro în Copenhaga)

Acum ştii cam pe unde să te poziţionezi cu economiile pentru o vacanţă comodă. Dacă ai în plan să descoperi Copenhaga într-un city break, iată cele mai interesante lucruri pe care trebuie să le ştii despre acest oraş renumit pentru atmosfera veselă şi aerul curat şi proaspăt.

Cu bicicleta in Copenhaga

În Copenhaga vei găsi cea mai veche monarhie din lume, întemeiată de Regele Erik al VII-lea în anul 1417, în prezent reprezentată de Regina Margrethe II, care locuieşte în Palatul Amelienbourg. Printre palatele regale pe care le poţi vizita dacă ţi-ai luat bilete de avion spre Copenhaga se numără Palatul Rosenborg, Palatul Christiansborg (sediul Parlamentului), Palatal Sorgenfri şi, desigur, Amalienborg, reşedinţa regală.

Palatul Rosenborg, City Break Copenhaga

„Mica Sirena” – simbolul oraşului

Ca orice turist care se respectă, vei dori cu siguranţă să vezi şi simbolul oraşului, statuia „Mica Sirena”, realizată în urmă cu peste 100 de ani, de sculptorul Edvard Eriksen. Opera fost inspirată de celebrul scriitor şi poet danez Hans Christian Andersen, iar în prezent este amplasată pe o stâncă din portul Langelinie.

Simbolul oraşului Copenhaga, statuia „Mica Sirena"

Excursie la Roskilde pentru a descoperi istoria vikingilor

Dacă eşti pasionat de istorie şi vrei să explorezi trecutul glorios al vikingilor, în city breakul la Copenhaga poţi face o excursie la Roskilde, vechea capitala a Danemarcei, situată la jumătate de oră de oraş.

Excursie la Roskilde, vechea capitala a Danemarcei

Aici vei găsi Catedrala Roskilde, monument protejat de UNESCO, necropolă a regilor devenită un simbol istoric pentru danezi. Nu rata nici Muzeul corăbiilor vikinge, care adaposteste relicvele a cinci corăbii ce datează din jurul anilor 1000, când au fost implicate în lupta vikingilor danezi contra invadatorilor din Norvegia.

Corăbiile vikinge din Roskilde, City Break Copenhaga

Muzee de vizitat în vacanţă la Copenhaga

În vacanţa ta în Copenhaga vei avea acces la numeroase muzee şi galerii de artă, rămâne doar să alegi după gustul tău. De exemplu, Muzeul Naţional Danez te va purta prin istoria şi etnografia ţării, din epoca de piatră până în perioada barocă, în timp ce Frilandsmuseet – tot o secţie a Muzeului Naţional – îţi va oferi o grandioasă expoziţie în aer liber, cu construcţii tradiţionale şi grădini cu cirezi şi turme de animale domestice din rase vechi, daneze.

Privelişte asupra oraşului

Dacă vrei să te bucuri de o panoramă asupra oraşului, ai de ales să urci în Turnul Rotund, din centru, pitoresc datorită scărilor în spirală pe care trebuie să le urci, sau să te aventurezi în turla Bisericii Mântuitorului, înaltă de 90 de metri, cu preţul escaladării unei scări în spirală, cu 400 de trepte… Deci, de urcat nu scapi oricum, dacă vrei panoramă, însă în cazul Bisericii Mântuitorului, ţine cont că ultimele 150 de trepte înconjoară turla pe dinafara, fiind un urcuş recomandat doar dacă eşti amator de senzaţii tari.

Turnul Rotund, panoramă asupra oraşului Copenhaga

La plajă în Copenhaga

Da, poţi merge chiar şi la plajă în Copenhaga. Nu vei avea parte de aceleaşi temperaturi generoase ca în sudul Europei, însă există un sezon estival şi în Danemarca iar plajele sunt extrem de frumos amenajate.

Plaja in Copenhaga, Danemarca

Printre altele, poţi opta şi pentru o tură în parcul de distracţii Tivoli, pentru plimbări în celebrele grădini din Copenhaga (fiind unul dintre cele mai verzi oraşe din Europa) sau pentru unul din numeroasele festivaluri de muzică desfăşurate an de an în Copenhaga. Alte informaţii de mare ajutor dacă ţi-ai rezervat bilete de avion spre Copenhaga vei găsi pe site-ul oficial al oraşului.

Parcul de distracţii Tivoli, City Break Copenhaga

Ce să mai povestim, nu ai cum să te plictiseşti în vacanţă la Copenhaga, călătorie frumoasă!

Articol redactat de Arabela Boboc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *