5 mari obiective turistice într-un city break la Madrid

Alege un city break la Madrid, un oras cosmopolit

Madrid este un oraș modern, cosmopolit, un centru de afaceri important cu o viață culturală și artistică variată, astfel că un city break la Madrid este o experiență minunată pentru cei ce iubesc să călătorească.

Cele mai importante obiective turistice sunt:

1. Muzeul Prado – este cel mai popular muzeu din Madrid și locul indicat pentru cei pasionați de artă. Are o colecție măreață de opere de artă printre care: tablouri, decorațiuni, monede etc.

In vacanta la Madrid viziteaza Muzeul Prado

2. Palatul Regal – este situat în centrul vechi al orașului și se aseamănă celui de la Versailles.

3. Puerta del Sol sau Poarta Soarelui – aici te poți poza cu simbolul orașului, un urs în două picioare ce mănâncă fructe dintr-un pom. :)

Daca ti-ai luat bilete de avion spre Madrid viziteaza si Puerta del Sol

4. Parcul Retiro – este cel mai cunoscut și cel mai reprezentativ parc al oraşului, așa că dacă tot zbori la Madrid nu ai cum să nu te oprești pentru a-i admira frumusețea.

Parcul Retiro din Madrid - ideal pentru o dupa-amiaza din vacanta ta in capitala Spaniei

5. Piața Spaniei – este una dintre cele mai frumoase piețe din Madrid, la care se poate ajunge foarte ușor cu metroul.

Străzile orașului sunt împânzite de magazine, puburi, boutique-uri de toate felurile, restaurante, cluburi, așa că nu ai cum să te plictisești. Madrilenii se pot mândri cu viața de noapte pe care o au, așa că nu ezita să ieși la plimbare seara și să dansezi flamenco toată noaptea cu un pahar de sangria în mână. Olé!

Să nu uităm de faima pe care o are bucătăria spaniolă. Este foarte diversificată și bogată, așa că este musai să încerci toate felurile care îți fac cu ochiul. Poți începe cu tortilla de patata la micul dejun și poţi încheia cu paella la prânz sau cină. :)

Dacă ești un pasionat al fotbalului sau cel puțin un fan al lui Christiano Ronaldo, cu siguranță vei fi impresionat de Santiago Bernabeu, stadionul echipei Real Madrid. Este cu adevărat impresionant.

Stadionul Santiago Bernabeu din Madrid

Dacă ai reușit să descoperi orașul Madrid, poți opta pentru una din călătoriile de o zi la Toledo, Segovia sau Alcala de Henares.  


Tarifele pentru un bilet de avion dus-întors București – Madrid pornesc de la 137 € / persoană, iar preţurile pentru un city break la Madrid de 2 nopți pornesc de la 251 € / persoană.

Călătorie frumoasă!


Articol redactat de Ioana Bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *