City break la Iași? De ce nu!?

Vacanta Iasi, Romania

Iașiul, Capitala Culturală a Moldovei, denumit și “Muzeul în aer liber” este un oraș ce trebuie vizitat cel puțin o dată în viață. Legendarul oraș merită cel puțin un weekend pentru a putea descoperi tot ceea ce are de oferit. 

Cel mai simplu mod de a călători la Iași din București este cu avionul. Ofertele la biletele de avion sunt atractive așa că ce mai aștepți? Pentru bilete de avion spre Iași de la 20 de euro click aici

Așadar, ce poți face într-un city break în Iași? Iată câteva din atracțiile pe care le poți vizita în fascinantul oraș românesc:

1. Palatul Culturii – Este unul din cele mai impunătoare monumente ale României și un simbol al orașului. Găzduiește mai multe muzee printre care: Muzeul Etnografic al Moldovei, Muzeul de Istorie al Moldovei, Muzeul de Artă, Muzeul Științei și tehnicii Stefan Procopiu. De asemenea, poți urca în Turnul cu Ceas pentru o priveliște uimitoare. După vizitarea Palatului Culturii te poți relaxa în centrul comercial Palas, situat în imediata apropiere.

Palatul Culturii, City Break Iasi

2. Bojdeuca lui Ion Creangă – este casa modestă a marelui scriitor și a fost construită în anul 1850. Mai mult, știai că a fost prima casă memorială din România?

3. Parcul Copou – este cel mai vechi parc din Iași și un simbol al orașului. Aici se află și Teiul lui Eminescu, iar lângă el poți vizita Muzeul Mihai Eminescu.

Parcul Copou – este cel mai vechi parc din Iași

4. Palatul Braunstein – situat la km 0, este un monument arhitectural ce adăpostește galeriile Cupola, în sala de expoziție a Uniunii Artiștilor Plastici.

5. Muzeul Unirii – aflat în centrul orașului, cuprinde un patrimoniu valoros de istorie modernă, clădirea în sine fiind cel mai frumos exponat.

6. Anticariatele de pe strada Lăpușneanu – nu poți pleca din Iași fără un suvenir. Și ce poate fi mai frumos decât o carte achiziționată dintr-un loc popular al Iașului?

7. Grădina Botanică – dacă vizitezi Iașiul în perioada primăvară – toamnă, acesta este locul ideal pentru o plimbare în natură.

Gradina Botanica din Iasi, locul ideal pentru o plimbare în natură

8. Universitatea Alexandru Ioan Cuza – este cea mai veche universitate din România și una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ superior din țară. Stilul arhitectural și impozanța clădirii cu siguranță te va cuceri.

Nu uita să încerci bucătăria moldovenească! Prețurile bune la mâncare, restaurantele cochete și mâncarea gustoasă din Moldova îți vor oferi o experiență culinară de neuitat!

Articol redactat de Adriana Florea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *