Cu ce gânduri să pleci în vacanţă la… Zurich :)

Iata ce poti vizita in vacanta daca iti iei bilete avion Zurich

Ştiai că unii locuitori ai Zurich-ului se răcoresc, pe timp de vară, în apele râului Limmat în pauza de prânz? Ei, da, sunt excepţii, pentru că în general vremea la Zurich e destul de capricioasă. Totuşi, dacă îţi rezervi bilete de avion spre Zurich pentru iunie, iulie sau început de august, ai putea prinde astfel de zile însorite. Alte perioade cu temperaturi plăcute sunt septembrie – octombrie, final de februarie şi martie, precum şi finalul lunii mai.

Ce să vezi într-o vacanţă la Zurich

Zurich este capitala cantonului cu acelaşi nume, cel mai mare oraș al Elveției şi un centru financiar şi comercial foarte important al lumii. Este recunoscut în numeroase topuri mondiale pentru nivelul ridicat de trai şi pentru preţurile mari, aşa că e important să ştii că ai nevoie de un buget de călătorie mai mare pentru un city break sau o vacanţă în oraşul în care-şi au sediile centrale cele mai mari bănci din Europa.

La Zurich te poţi plimba între Gara centrală şi lacul Zurich, pe Bahnhofstrasse, principala arteră comercială a oraşului, renumită pentru clădirile istorice emblematice, sediile marilor bănci şi pentru magazinele de lux de modă vestimentară, bijuterii şi produse din piele. Desigur, dacă bugetul îţi permite te poţi arunca la o sesiune de shopping, dar, dacă nu este cazul, nu vei ieşi în pierdere cu plimbarea, întrucât vei pleca încântat ca după vizitarea unui muzeu în care îţi doreai demult să ajungi.

In vacanta la Zurich bucura-te de privelistile raului Limmat
Raul Limmat

Tot în zona centrală a oraşului, vei descoperi Linderhof, pe malul stâng al râului Limmat, locul în care au fost descoperite urmele aşezării şi fortăreţei romane Turicum, acum o zonă cu străzi înguste şi case înguste, dar înalte.

Continuă cu o raită pe Limmatquai – cheiul râului Limmat – şi soarbe panorama de pe pod, cu fântâna arteziană, turlele ascuţite ale bisericilor, clădirile cu acoperişuri perfecte, păsările, lebedele şi bărcile de pe lac, dar şi pacea care domneşte pe chipurile turiştilor şi localnicilor care se desfată, la rândul lor, cu frumuseţea oraşului. Râul Limmat se varsă în lacul glaciar Zurich.

Alte obiective de punctat în centru sunt Muzeul Naţional al Elveţiei, biserica Fraumunster (unde vei găsi vitraliile lui Chagal), Marea Catedrală din Zurich – Grossmunster, şi turnul lui Grossmunster, care îţi va oferi o panoramă mai amplă asupra Zurich-ului. Ca activităţi în Zurich se remarcă drumeţiile pe dealurile dimprejur, concertele de muzică outdoor, festivalurile de muzică sau pe alte teme culturale (teatru, dans, film şi chiar curse de cross), tururile de oraş organizate, precum şi excursii către oraşe şi puncte de interes apropiate. Mai multe detalii găseşti pe site-ul oficial al oraşului elveţian.

City break la Zurich - vedere cu biserica Fraumunster
Centrul orasului – e incadrata aici si biserica Fraumunster

Excursie la Luzern

Dacă eşti o fire activă şi doar o vacanţă în Zurich nu îţi este de ajuns, poţi vizita şi Luzern, un orăşel de poveste, întemeiat pe malurile râului Reuss, pe care le leagă un pitoresc pod de lemn.

Luzern - un oras de vizitat daca zbori spre Zurich
Luzern

La Luzern vei descoperi străduţe cochete, cu magazine de suveniruri, clădiri, localuri şi hoteluri cu faţade pictate, şi chiar Lowengraben Hotel, o fostă închisoare oarecum reamenajată ca hotel… Ar fi o experienţă cel puţin interesantă să petreci o noapte acolo.

Luzern - un oras din Elvetia deosebit de frumos
Luzern

Cumpără biletele de avion spre Zurich din timp dacă vrei să prinzi preţuri mai convenabile şi să salvezi astfel bani de cheltuială în vacanţă. Vei avea nevoie, dar va fi meritat! Doar vezi fotografiile…. :)

Sursa foto: Shutterstock

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *