Descoperă într-o vacanță în Spania locurile unde a fost filmat Game of Thrones

Navarre, Vacanta Spania, Game of Thrones

Probabil unul dintre cele mai bune seriale la momentul actual, Game of Thrones se remarcă atât prin povestea plină de suspans, cât și prin locurile unde se desfășoară acțiunea. Pe lângă deja cunoscutele destinații din Malta, Croația, Islanda şi Maroc, despre care ți-am mai povestit aici pe blog, astăzi vom descoperi cele mai interesante locuri din Spania unde a fost filmat serialul. Așa că, dacă ești un adevărat fan Urzeala Tronurilor, ai putea începe să te pregătești pentru o vacanță în Spania.

Dacă și tu ai vizionat primul episod al noului sezon din Urzeala Tronurilor, probabil nu ai putut trece cu vederea momentul în care Daenerys ajunge în Westeros. Punctul de intrare este marcat de Itzurun Beach, în apropiere de Zumaia, o locație incredibil de frumoasă, cu plaje stâncoase și peisaje de vis. Poți achiziționa bilete către Bilbao, urmând ca apoi să te îndrepți spre unul dintre cele mai impresionante locuri din sezonul 7 al serialului Game of Thrones.

Itzurun Beach, în apropiere de Zumaia, vacanta Bilbao

Dacă în schimb alegi să zbori spre Sevilla, nu vei fi dezamăgit să descoperi Palatul Alcazar din Sevilla, casa de vară a familiei regale Martell din Dorne, dar și Groapa lui Daznak din orășelul istoric Osuna, arena unde au fost filmate scenele cu bătăliile dintre sclavii din Meereen, în sezonul 5 din Urzeala Tronurilor. 

Palatul Alcazar din Sevilla, Vacanta Sevilla

Descoperă tărâmul tribului Dothraki din fascinantul Parc Natural Bardenas Reales, prezentat pentru prima dată în serial în sezonul 6. Peisajul deșertic punctat din loc în loc cu formațiuni bizare stâncoase este probabil una dintre cele mai frumoase locații de filmare din Game of Thrones, locul unde Daenerys întâlnește cel de-al doilea trib Dothraki. Rezervă bilete de avion spre Pamplona și lasă-te fascinat de acest loc mirific.

Zboară spre Barcelona și vizitează Castelul Santa Florentina, o bijuterie arhitecturală care ne este prezentată, în sezonul 6 din Urzeala Tronurilor, drept Horn Hill, casa ancestrală a lui Samwell Tarly. Castelul este situat în orășelul Canet de Mar, în apropiere de Barcelona și datează încă din secolul al 11-lea, fiind construit de către Guadimir de Canet.

Planifică o incursiune în vechiul oraș Braavos, care este situat la numai o oră de Barcelona, în Girona. Mai mult, tot aici s-au filmat scenele din Citadelă, locul unde toți maeștrii din cele Șapte Regate sunt instruiți în meseria lor. Dacă te-ai uitat la Game of Thrones sezonul 6, cu siguranță vei recunoaște cu ușurință străzile și clădirile din oraș. Caută aici bilete de avion spre Girona.

Vechiul oraș Braavos, Vacanta Girona

Poate Castelul Zafra nu îți sună cunoscut, dar îţi vei aminti cu siguranţă despre acesta, dacă îți spunem că aici au fost filmate scenele din sezonul 6 din Game of Thrones în care Ned Stark îl confruntă pe Ser Arthur Dayne, ca mai apoi să urce în Tower of Joy pentru a-l salva pe fiul Lyannei Stark, Jon Snow. Castelul se află în orașul Guadalajara, cunoscut și ca „fortăreața Siberiei spaniole”, deoarece temperaturile scad destul de mult pe perioada iernii. Poți ajunge aici dacă rezervi bilete de avion spre Madrid, situat la numai 60 km de castel.

Castelul Zafra, Guadalajara, Vacanta Spania

Nu în ultimul rând, vizitează magnificul pod roman din regiunea Cordoba, transformat în Podul către Volantis din sezonul 4 al serialului Urzeala Tronurilor. Deși podul în realitate nu este atât de lung precum este prezentat în serial, noi te asigurăm că priveliștea este la fel de spectaculoasă, mai ales dacă vii din partea de sud pentru a intra în orașul vechi prin moschee. Poți zbura către Sevilla, iar de aici vei lua trenul către Cordoba. Descoperă şi alte locuri unde s-au filmat scene din Game of Thrones.

Magnificul pod roman din regiunea Cordoba, Vacanta Spania

Articol redactat de Maria Burulean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *