Ce trebuie să știi dacă mergi în vacanţă în Pula, Croaţia

Vacanta in Pula Croatia daca iei bilete avion Croatia Airlines

Pula este un oraș renumit din Croația și cel mai mare oraș din Peninsula Istria, fiind un important centru cultural și turistic de la malul Mării Adriatice. Arhitectura orașului este una spectaculoasă, clădirile istorice reprezentând atracțiile principale ale orașului pentru toţi cei care aleg un sejur în staţiunea Pula.

Simbolul staţiunii este faimosul Amfiteatru Arena, o construcţie antică foarte bine conservată, care în prezent este folosită ca teatru de vară, ca loc pentru concerte sau pentru festivalul de film – aici se ţine unul dintre cele mai vechi și mai cunoscute festivaluri de film din Europa. Amfiteatrul se aseamănă foarte tare cu Colosseumul din Roma și este al 6-lea ca mărime din lume.

Simbolul orașului Pula este faimosul amfiteatru Arena
Simbolul orașului Pula este faimosul Amfiteatru Arena

Orașul îți oferă o multitudine de atracții turistice și o gamă variată de opțiuni pentru petrecerea timpului liber. Dacă mergi în vacanţă în staţiunea Pula te poți plimba pe străduțele pur și simplu cuceritoare, poți face plajă, poți încerca diverse sporturi acvatice precum diving sau snorkeling, poți face shopping sau, pur și simplu, te poți bucura de liniștea ademenitoare pe care orașul o oferă turiștilor.

Plajele preferate de turiştii care merg în vacanţă în Pula sunt liniștite, frumoase, cu ape cristaline și nisip fin, iar cele mai populare și faimoase sunt: Plaja Valkane, Plaja Kamenjak Premantura, Plaja Histria, Plaja Ambrela și Plaja Gortanova Uvala.

Plajele din Pula Croatia, la malul Marii Adriatice
 

Dacă îți închipui că orașul este unul liniștit și te vei plictisi rapid, află că pe lângă plimbările pe care le vei face zilnic și viața de noapte este una atractivă. Găsești restaurante sau baruri pe fiecare stradă, în special în timpul verii, şi, în plus, ai acces la o sumedenie de concerte și spectacole în aer liber. Nu ai cum să te plictisești! :)

Pentru shopping și achiziționare de suveniruri îți recomand să te plimbi pe strada Sergijevaca, plină de boutique-uri, taverne, magazine și multe altele.

În staţiunea Pula mai poți vizita: Muzeul de istorie, Arcul de Triumf, Muzeul de arheologie, Forumul Roman – aflat chiar în centrul orașului, Templul lui Augustus, Mănăstirea St. Francis, Kastel – o fortăreață venețiană, şi acvariul din Pula.

Templul lui Augustus de vazut in vacanta in Pula Croatia
Templul lui Augustus

Croația este o țară uşor accesibilă pentru români, nefiind situată foarte departe de ţara noastră, așadar poți ajunge acolo cu mașina personală (călătoria durează aproximativ 14-15 ore) sau poți achiziționa online bilete de avion sau vacanțe personalizate. Poți zbura către Pula cu compania aeriană Croația Airlines, iar tarifele pentru un zbor dus-întors București – Pula pornesc de la 164 €/personă.

Chiar dacă numele acestei destinații este cel puţin… amuzant pentru noi, românii, îți garantez că nu vei regreta o călătorie acolo. Potențialul orașului este unul imens, peisajele sunt încântătoare, oamenii foarte prietenoși și serviciile ireproșabile.

Articol redactat de Ioana Bucur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *